ZBOG ČEGA KRALJICA ELIZABETA NOSI DREČAVA ODIJELA

Ovog aprila kraljica Elizabeta II proslavila je svoj 92. rođendan i 66 godina od kako sjedi na tronu Velike Britanije. Sve vrijeme, jedan od njenih zaštitnih znakova bili su kompleti drečavih, upadljivih boja.

 

 

Ovakvo odijevanje dostiglo je vrhunac prilikom proslave njenog 90. rođendana 2016. kada je nosila neon zelenu kombinaciju i postala predmet mnogobrojnih šala na internetu zbog poređenja sa žabcem Kermitom iz Mapet šoua.

 

Kraljica zapravo ima jako dobar razlog za ovakvo oblačenje.

 

Naime, ona želi da u svakom trenutku bude prepoznatljiva u masi i da svaki njen podanik može da je lako vidi koliko god bio udaljen od nje.

 

– Želi da se izdvoji i bude uočljiva, tako da ljudi mogu da kažu: ‘Vidio sam kraljicu – ispričala je jednom prilikom Sofija, grofica od Veseksa.

Ovo zvuči prilično egocentrično, ali se iza toga zapravo krije jako dirljiva priča. Naime, prilikom preuzimanja vlasti, tada veoma mlada Elizabeta, zaklela se da će služiti narodu, a upućeni kažu da je tu ulogu veoma ozbiljno shvatila i da je se pridržava sve do današnjih dana, prenosi CdM.

 

Noseći lako uočljive komplete kraljica simbolično poručuje svakom podaniku svoje države da je tu za njega i da on može da je vidi.

 

– Moraju da me vide da bi vjerovali u mene – rekla je Elizabeta II još kao djevojka.

Izvor: Hayat.ba

ZBOG ČEGA KRALJICA ELIZABETA NOSI DREČAVA ODIJELA

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-