ZA MIR ILI ZA RAT: Evo čime se sve naoružava Vojska Srbije – VIDEO

Uz avione “mig 29”, najvažniji razvojni projekti u sustavu obrane bit će moderna oprema za 3.000 vojnika, kao i uvođenje u naoružanje vozila “lazar”, top-haubice “nora” i kompletnog sastava zrakoplova tipa “orao”, kaže za RTS ministar obrane Zoran Đorđević. U upotrebu ulazi i “lasta”, a počinje modernizacija četiri vrste vozila tipa BOV.

 

Ministar obrane Zoran Đorđević je najavio nove investicije u sustav obrane i kaže da ima naznaka da će Vlada Srbije izdvojiti u 2017. više novca za te potrebe u odnosu na 2016. godinu.

U intervjuu za emisiju “Dozvolite …” Đorđević je rekao da su Ministarstvo obrane i Vojska Srbije napravili plan i da ima više projekata.

“Prvi koji treba da se realizira jeste opremanje prvih 1.500 vojnika najmodernijom opremom. Odmah poslije toga idemo s opremanjem još 1.500 vojnika “, rekao je ministar obrane i dodao da se planiraju investicije iu drugim dijelovima vojske.

 

foto-ministarstvo-odbrane-srbije5

 

“Pored ‘migova’ koji treba da stignu, tu je svakako i uvođenje zrakoplova tipa ‘lasta’ i stavljanje u uporabu kompletnog sastava zrakoplova tipa ‘orao'”, istaknuo je Đorđević.

Rekao je i da se planira do kraja godine u naoružanje uđu top-haubica “nora”, borbeno vozilo “lazar”, kao i da će se početi s modernizacijom četiri vrste oklopnih vozila tipa BOV.

Govoreći o najvećim postignućima u 2016. godini ministar je rekao da je to dobrovoljno služenje vojnog roka u trajanju od šest mjeseci, koje će, kako je rekao, podići razinu obučenosti pričuvnog sastava vojske.

Odgovarajući na pitanje o neuspjesima i problemima Đorđević je istakao da je Ministarstvo obrane sigurno moglo više napraviti.

Đorđević je govorio io djelovanju sindikata. “Kada pogledamo što po definiciji znači sindikalno djelovanje, onda je ono vrlo korisno za sustav, dok se kreće u domenama svog sindikalnog organiziranja”, rekao je ministar obrane i dodao da nije dobro to što imamo i prosvjede vojnog sindikata.

“Veliki broj pametnih prijedloga sam čuo na sastancima s brojnim sindikatima i mislim da je to način da se problemi prevladaju”, rekao je Đorđević.

Osim povećanja zarada od pet posto, pripadnici Ministarstva obrane i Vojske Srbije mogu očekivati veći broj pogodnosti prilikom kupnje u nekim hiper marketima, a kao rezultat prijedloga sindikata popravit se i situacija s uniformama.

 

(rts.rs)

ZA MIR ILI ZA RAT: Evo čime se sve naoružava Vojska Srbije – VIDEO

| FOTO/VIDEO, Slider, Vijesti |
About The Author
-