Za koga navijati: Za NAS ili za NJIH

Oni su korumpirani političari, političari koji obećavaju, a ne ispunjavaju, pokvarenjaci, elitisti, nedodirljivi, neobuzdani u poluprivatnom životu. ONI su oni koji nas predstavljaju.
Uvijek sam se pitao ko su oni, a ko mi?

 

 

Pomislih, kada nam odgovara onda smo Mi, a kada su nam krivi svi onda su ONI.
Narod, glasači, birači, demos, stanovnici ili kako već…taj „neiskvareni narod“ koliko se uopšte može govoriti o toj vrsti populacije kada se svrstavamo među mlade, nezaposlene, penzionere, one koji traže posao, a Boga mole da ga ne nađu.

 

Danas se i ovdje govori o tome šta ćemo MI uraditi kakvu ćemo vlast birati.

 

MI – biračko tijelo koje se darvinistički, ali svim dopustivim i nedopuštenim metodama borimo isključivo, kao i ONI, za vlastite interese, za radna mjesta, za dobre penzije, poticaje, veće tople obroke, naknade, nekretnine moramo se upitati da li smo uopšte moralniji od političara po kojima rado pljujemo.

 

Razlika je tu jedino što nemamo priliku da prigrabimo barem malo njihove vlasti i njihovih subvencija, pa se tako oholo odnosimo prema njima.

 

„Neću da glasam za lopova. Ne dam mu glas jer je stara papazina. Ne može onako mlad i zelen u parlamentarne klupe! Vidi je kakva je?“

 

Za sve možemo da imamo argument, za svako svoje zatvaranje u tamnu sobu svog mentalnog sklopa imamo opravdanje, svi drugi su krivi, a MI smo jedini ispravni i pred Bogom i pred narodom.

 

Intelektualna zajednica u našoj zemlji bi danas rekla da su onemogućeni, jer im nije data šansa, radnici bi kazali da idu u potragu za poslom, poljoprivrednici da odoše na njivu, jer je nema ko da obrađuje do njih, studente boli briga, jer ionako ne znaju šta će biti s njima ako ne odu van zemlje, pa tako niko i ne ostade da se kandiduje za parlamentarne klupe, jer MI nismo za toga.

 

Naravno, bezosjećajno, bezočno, u stampedu, oni koje nije zgrabila kolektivna depresija se popisaše na stranačke liste i danas nas čekaju na biračkim listićima. Izviruju posmatrači, članovi biračkih odbora u svečanim odijelima mirisa naftalina dodaju listiće i provjerene olovke?!?, svečani čin samo što nije…

 

Uhh! I onda ono što nas najviše zbunjuje je tu ispred nas – trenutak odluke. MI tada ne znamo ko smo!

 

Da li smo ONI ili MI?

 

Ta šizofrena misao me caknu samo desetinku sekunde. Uzimam olovku! Došao je trenutak istine! Moram donijeti odluku!

 

Tada se dogodi ono: JA sam JA! Pa ja moram biti raspoložen prema samom sebi. Moram voljeti sebe, jer ako ne volim sebe ne mogu voljeti i druge.

 

Uzeh olovku i počeh birati onog ko bi za mene mogao biti najbolji. Je*iga, pomislih, mogao bih i ja na sljedećim izborima biti ONI.

 

R. I.

Izvor: Djaspora.net

Za koga navijati: Za NAS ili za NJIH

| Slider, Vijesti |
About The Author
-