(VIDEO) DOKTORI SU MU DALI 10 POSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Žena je odbila ga ubiti, a nakon 3 godine se dogodilo pravo čudo!

Treba samo jedna rečenica da shvatite da imate puno toga pružiti i neke stvari mnogo više cijeniti, na to će vas natjerati priča Meta i Danijel Davis Uskoro, a evo i zašto.

 

 

“Čovječe, izbaci đubre. Zato što će možda doći dan kada nećete moći”, to je ono što Met Davis kaže drugim ljudima nakon što je shvatio koliko ga njegova žena Danijel voli unatoč tolikom bolu i patnji. Matt je imao stravičnu nesreću dok je vozio motor, nakon čega je završio u komi. Nije bilo puno liječnika koji su tu mogli nešto napraviti, osim da savjetuju njegovu ženu povući okidač – rekla je NE!

 

Liječnici su to preporučili jer je 90 posto vjerojatnost da se neće probuditi.

 

“Znala sam da nam Bog može pomoći da prođemo kroz ovo. Nisam mislila da je to prevelik zadatak za Boga”, rekla je ona koja je s Mattom bila samo sedam mjeseci u braku prije nesreće. Poslije tri mjeseca boravka u bolnici, Matt je prebačen u svoj dom, gdje su se njegova majka i žena brinule o njemu 24 sata dnevno.

 

“Sada kada je kod kuće, i ako će biti zarobljen u tijelu, pobrinimo se da ima najbolji pogled na svijetu”, rekla je Danijel njegovoj majci. Nakon dužeg vremena počeo je da ih prati očima, nakon čega je počeo i komunicirati.

 

Jednog dana, Danijel je čula riječ koja je dolazila iz Metovih usta.

“Pokušavam …”, rekao je Matt misleći na pokušaj pokrenuti svoje tijelo, međutim, rehabilitacija je bila duga i teška.

 

Kada je izašao iz kome, Matt je shvatio da je zaboravio posljednje tri godine svog života. Međutim, Matt je napredovao svakog dana. Svakog dana se trudio, znajući da mora opet dobiti dobije mišićnu strukturu i ojačati muskulaturu.

 

Danijel i Matt su se ponovo upoznali

“Neopisivo mi je drago što sam oženio baš nju”, rekao je Matt kome je nestalo sjećanje na svoju suprugu prije nesreće.

“Jedan razgovor s Mattom promijenit vam život. Ima veliko srce i ljubav prema ljudima. Nikad se ne žali ili ljuti zbog svog stanja. On samo želi napraviti razliku i to mu daje nadu”, ispričala je Danijel.

Matt je do danas napravio nevjerojatan napredak, ide na jogu, kuha, čak vozi i automobil.

 

Izvor: Kurir.rs

(VIDEO) DOKTORI SU MU DALI 10 POSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Žena je odbila ga ubiti, a nakon 3 godine se dogodilo pravo čudo!

| FOTO/VIDEO, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-