‘USKORO JE TREBALO DA SE ŽENI, ALI…’: POTRESNA ISPOVIJEST OCA MLADIĆA KOJI JE POGINUO U STRAVIČNOJ EKSPLOZIJI U BRODU

Moj sin Ljubo Patković je već deset godina radio u rafineriji i bio je operater na postrojenju četiri, njegova smrt je za nas pod velom tajni i ništa nam ne govore.

 

 

Rekao je za Srpskainfo, Ljubin otac Jovan kojeg je, dok smo bili sa njim, posjetilo i rukovodstvo opštine Derventa, na čelu sa načelnikom Miloradom Simićem.

 

– Ljubo je ovdje imao svoj život. Kuću je naslijedio od babe i djede i počeo je da zida svoju, ali ostade nezavršena. Imao je dugo djevojku i uskoro je trebalo da se ženi, ali… – priča vidno potreseni otac.

On ističe da je Ljubo radio na veoma opasnom mjestu, a da je bila veoma slaba zaštita na radu.

 

– Džaba kaciga i maska, ako gorivo curi. Zbog tih propusta ostao sam bez sina. Poručujem im svima da ću ja istinu saznati o njegovoj pogibiji, čim njegovo tijelo spustim u grob. I 1984.godine poginuo je radnik u krugu od 50 metara gdje i Ljubo, skoro na isti način – poručio je Jovan Patković.

 

Kaže da mu tragedija nije strana, da je bio zarobljen u Iraku prije više od 30 godina, ali da se odlučio vratiti kući.

Pred njihovom kućom okupljale su se komšije koji imaju samo riječi hvale o nastadalom Ljubi.

 

– Momak je planirao da se skrasi i oženi. Staru kuću je sredio, počeo svoju da gradi. Svi smo potreseni – kaže jedan od komšija.

 

– Eto šta ti je sudbina, Ljubo je uskoro trebao da se ženi, a danas ga više nema – rekla je za Srpskinfo jedna od komšinica porodice Patković.

 

– Ljubu poznajem od kada je bio dijete. Sa mojim sinom je išao u razred. Bio je dobar mladić, ali niko od sudbine nije pobjegao – kaže ova mještanka sela Unka.

 

Prema njenim riječima Ljubo već duže vremena radi u rafineriji.

 

– Imao je tri brata i dvije sestre, a otac mu je penziju zaradio u rafineriji – rekla je ova mještanka.


Izvor: Hayat.ba

‘USKORO JE TREBALO DA SE ŽENI, ALI…’: POTRESNA ISPOVIJEST OCA MLADIĆA KOJI JE POGINUO U STRAVIČNOJ EKSPLOZIJI U BRODU

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-