Teško bolesna Amy traži novu suprugu za svoga muža.

Neizlječivo bolesna autorica dječijih knjiga iz SAD predstavila je u kolumni za „New York Times“ supruga, kao da mu slaže profil za stranicu za upoznavanje. U tekstu o Džejsonu (Jason), s kojim je u braku 26 godina, 51-godišnja Ejmi Krus Rozental (Amy Krouse Rosenthal) piše čitaocima kako je on muškarac u kojeg se vrlo lako zaljubiti te da se i njoj to dogodilo za dan.

Prava osoba
Književnica boluje od raka jajnika, no zbog uznapredovalog stadija prognoze joj nisu dobre. Uz lijepu dozu humora Ejmi je napisala: „Moram ovo reći (i to kako treba) dok još imam a) vašu pažnju i b) puls“. Najbolji i najiskreniji poklon kojem se mogu nadati je da ovo pročita prava osoba, da pronađe Džonsona i da tako počne nova ljubavna priča.“

Majka troje djece bez zadrške je ispričala njihovu ljubavnu priču koja je počela spojem naslijepo.

– Bila je 1989. Imali smo samo 24 godine. Imala sam tačno nula posto očekivanja od tog susreta. No, do kraja večeri znala sam da se želim udati za njega – napisala je.

Nastavila je nabrajati stvari zbog kojih se smatra sretnom što je pronašla idealnog muškarca.

Emotivna objava 

– Evo kakav je čovjek Džonson. Pojavio se na ultrazvuku moje prve trudnoće s cvijećem. To je čovjek koji me, s obzirom na to da se rano budi, svake nedjelje ujutro iznenadi nekom neobičnom nasmijanom facom koju napravi od stvari koje mu se nađu pod rukom – kašike, šoljice, banane… – stoji u kolumni.

U svom tekstu Ejmi ohrabruje čitateljice da se jave njenom suprugu riječima da, ako traže muškarca iz snova, jednostavnog saputnika, Džejson je vaš čovjek.

Na kraju emotivne objave književnica priznaje da želi više vremena sa suprugom i djecom, no njena posljednja želja je da Džejson pronađe novu ljubav. Njena objava dirnula je mnoge koji su joj putem društvenih mreža pružili riječi podrške.

Teško bolesna Amy traži novu suprugu za svoga muža.

| Porodica i zdravlje, Slider |
About The Author
-