STRUČNJACI OTKRIVAJU: OVO JE NAJČISTIJA KABINA U JAVNOM TOALETU, A SVI JE ZAOBILAZE!

Javni toalet, koliko god željeli da ga izbjegnemo, ipak u nekom momentu mora da postane dio stvarnosti. Posebno kada je riječ o putovanjima, onda ste jednostavno primorani da ga koristite. A koju vi kabinu birate kada ste primorani da koristite javni toalet? Kladimo se da je u pitanju pogrešna.

 

 

Dr Mehmet Oz konačno je otkrio ono što nas sve interesuje – koja je zapravo kabina u javnom toaletu najčistija.

 

I svi po pravilu izbjegavamo prvu jer pretpostavljamo da je svi koriste, i – griješimo. Jer kako kaže dr Oz upravo je ona najčistija, jer većina ljudi preskače prvu kabinu i odlaze što dalje, uvjereni da je baš prva najprljavija. I zato je prva kabina najnekorištenija i ujedno najčistija.

 

Ipak, ni ostale nisu kabine nisu baš toliko opasne, jer strah od bolesti koju možete da pokupite u javnom toaletu je minimalan, kažu stručnjaci.

 

Britanska doktorica dr Preti Danije rekla je da je većina njenih pacijenata u nekom trenutku pitala da li je moguće “zakačiti” bolesti poput hlamidije, gonoreje ili sifilisa preko javnog toaleta.

 

– Da biste se zarazili bakterije bi morale da se direktno prenesu sa šolje u vaš genitalni trakt, ili eventualno kroz otvorenu ranu na nogama ili zadnjici.

 

Statistički gledano, veća je vjerovatnoća da će vas spržiti grom dok se vozate na letećoj svinji od toga da zakačite polno prenosivu bolest u javnom toaletu – javno apeluje ova doktorica.

 

Ipak, dodaje ona dalje, postoje dvije bakterije koje možete da pokupite koristeći javni toalet – nisu strašne, ali su naporne. U pitanju su ešerihija koli i salmonela.

Izvor: Hayat.ba

STRUČNJACI OTKRIVAJU: OVO JE NAJČISTIJA KABINA U JAVNOM TOALETU, A SVI JE ZAOBILAZE!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-