STRAVIČNA TVRDNJA RUSKIH MEDIJA: NATO oborio ruski avion sa 92 putnika

Zapadni vojni savez NATO mogao bi biti odgovoran za obaranje ruskog zrakoplova “tupoljeva 154”, koji je s 92 putnika u nedjelju pao u Crno more.

 

Smatra se da su NATO agenti mogli postave bombu u zrakoplov, a nakon toga s francuskog ratnog broda u Crnom moru blokiraju kompletnu elektroniku u ruskoj letjelici, tako da pilot nije mogao da se javi što se događa.

Ruski dnevnik piše da je rušenje aviona mogla sa bude osveta za to što je ruska vojska oslobodila Alep od takozvanih sirijskih umjerenih pobunjenika, zapravo terorista koje podržavaju SAD.

Kako ruski dnevnik piše, suviše je čudnih okolnosti u padu “tupoljeva”, a najčudnija je ta što pilot nije izvijestio kontroli leta ništa neobično, već je njegova komunikacija s tornjem prekinuta usred razgovora s dispečerom baš u trenutku kada je letjelica pala.Kremlj je to shvatio kao prijetnju i mogućnost da SAD iskoristi svoje štićenike u Siriji za napade na ruskom tlu i obaranje ruskih aviona.Ako ne prekine napade na Alep, Rusija će izgubiti mnogo života i sve više ruskih letjelica će biti obarani – naveo je Kirby prije dva mjeseca.

To bi se dogodilo ako bi se svi komunikacijski sustavi u avionu pokvarili, što je gotovo nemoguće.

Više liči na to da su komunikacije bile onemogućene.

Francuski izviđački brod se u trenutku nesreće nalazio u Crnom moru, a ima funkciju prikupljati sve signale i komunikaciju iza neprijateljsjih linija. Također bavi se blokadom tih signala i komunikacije.

Dijelovi “tupoljeva” su se rasuli po Crnom moru u promjeru od oko 12 četvornih kilometara, što je mnogo jer je zrakoplov bio u uzlijetanju.

Mnogi stručnjaci smatraju da je vjerojatno došlo do eksplozije.

Također, stajni trap je nađen u moru, što je neobično, jer se on uvlači odmah nakon polijetanja u poseban dio trupa, pa se nakon nezgode obično i nađe u tom dijelu. Možda je bomba bila postavljena baš u odjeljku za kotače.

Eksplozija u tom dijelu bi uzrokovala odvajanje mehanizma za slijetanje od aviona, zatim lom krila, pa raspad aviona u zraku – objašnjava ruski list.

Sve se uklapa u to da je netko postavio eksploziv u avion, a kasnije je izveden elektronički napad. Međutim, u pitanju nije terorizam, već rat s NATO – zaključuje “Pravda”.

(Informer)

STRAVIČNA TVRDNJA RUSKIH MEDIJA: NATO oborio ruski avion sa 92 putnika

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-