STIGLA MI JE POZIVNICA ZA VJENČANJE: MLADENCI SU SVE DO U DETALJE ISPLANIRALI, A ZBOG OVOG USLOVA ODLETJELA JE PRAVO U SMEĆE

Pozivnice za vjenčanja mogu biti svakojake, elegantne, maštovite, obične ili dosadne, sve zavisno od mogućnosti, ali i ukusa mladenaca. Ipak, jedna pozivnica, koju sam nedavno dobila bila je prva te vrste. Bude li još neke takve u budućnosti, mogu da vam garantujem, da leti pravo u smeće.

 

 

Čim sam pozivnicu uzela u ruke, došlo mi je da kažem, “e, sad sam sve vidjela…”. Lijepa spolja, kakvu bi svaka mlada poželjela za svoje zvanice, šok je stigao kad pogledah unutra.

 

“Šta?! Je l’ ovo neka fora, šta je, ovo?”, pitam muža koji je pozivnicu dobio od kolege sa posla.

 

“Šta znači ovo?”

 

Sipam pitanja, dok me muž gleda u čudu i sleže ramenima.

 

“Pa pitanje je da li bih uopšte povela dijete, ali sad pošto piše da ga ne vodim, ne idem ni ja”.

 

Besmisleni zahtjev

 

Dijete (9 godina) odavno ima pravo da se izjašnjava da li želi negdje da ide, a poznajući ga, ovo mu ne bi bilo na listi aktivnosti za taj dan. I šta to uopšte znači?

Koji je smisao u tom besmislenom zahtjevu? Ne žele da im dječica trčkaraju po sali za proslave, da se ne upetljaju mladi u vjenčanicu? Da neće da prave budalaštine neke, pa je djeci zabranjeno da dođu? Možda restoran koji su zakupili ne daje niže cijene za djecu pa mladenci ne bi da plaćaju pun iznos, kad djeca ionako neće sve da pojedu? Zar ne planiraju djecu? Kako će se osjećati sutra kad oni budu imali djecu? Evo, nisam pametna.

 

Srećom, mladence ne poznajem baš najbolje, pa mi neće teško pasti da ne odem na svadbu.

 

Da se razumijemo, da li mislim da treba da se vode baš sva djeca na vjenčanje? Ne, naravno. Razumijem ja i mladence, njihov je najljepši dan u pitanju i imaju svako pravo da ga organizuju onako kako oni žele.

 

Ali, nemaju pravo da uskrate gostoprimstvo jednom članu moje porodice! Ja sam dio te porodice, ali isto tako, ništa manje, i on. Šteta, ostali su uskraćeni za njegovo nevjerovatno šašavo plesanje!

Izvor: Hayat.ba

STIGLA MI JE POZIVNICA ZA VJENČANJE: MLADENCI SU SVE DO U DETALJE ISPLANIRALI, A ZBOG OVOG USLOVA ODLETJELA JE PRAVO U SMEĆE

| Slider, Život i Stil |
About The Author
-