SRBI I HRVATI ĆE IGRATI ZAJEDNO: Stvara se regionalna liga sa Zvezdom, Partizanom, Dinamom i Hajdukom

Europska nogometna federacija (UEFA) uspjela je odgoditi za pet godina plan najmoćnijih klubova Europe, koji umjesto Lige prvaka žele igrati ligašku Superligu. To novo natjecanje trebalo bi početi 2021. godine.

 

Iz Niona, sjedala UEFA, stižu informacije da će te godine zaista doći do velikih reformi u europskom nogometu, koje podrazumijevaju regionalne lige, samim tim i ligu u regiji Balkana koja bi okupila klubove iz bivše SFRJ.

Da se ozbiljno radi na organiziranju regionalnih liga po Europi potvrđuju vijesti iz Danske. S obzirom da će nova Superliga okupiti samo najbolje klubove, ostali će morati da se organiziraju u nedostatku Lige prvaka. FK Kopenhagen sudjeluje u pregovorima s najboljim klubovima iz Nizozemske, Belgije, Škotske, Švedske i Norveške.

“Jasno nam je da se veliki klubovi ponašaju kako žele. Ali, mi moramo pronaći jamstva za svoju stabilnost u budućnosti. Moramo se razvijamo kao klub i budemo uvijek atraktivni sponzorima kako bi mogli privući dobre igrače i trenere. Stoga, osnivanje ovakve lige je esencijalno. Jednostavno, moramo ostati u europskim natjecanjima “, poručio je Anders Horsholt, direktor danskog prvaka Kopenhagena.

Ukoliko 2021. godine prođe ponuđeni scenarij u Europi će se igrati nogomet na tri razine.

1. razina – Superliga koja bi zamijenila Ligu šampiona.Najveći europski klubovi, poput Barcelone, Reala, Bayerna, Juventusa … igrali bi ovo natjecanje tijekom cijele sezone. Zanimljivo je da bi se pozivnice slale i klubovima iz Kine i Sjeverne i Južne Amerike. Ovi klubovi ne bi igrali nacionalna prvenstva.

2. razina – Regionalne ligeNajbolje ekipe iz pojedinih europskih regija igrale bi regionalne lige. U planu su Sjeverna liga (Kopenhagen, Ajax, Celtic, PSV …), Istočnoevropska liga (Zenit, CSKA, Wisla, Steaua …), kao i Eks-Ju regionalna liga sa klubovima iz Srbije, Hrvatske, BiH .. .

3. razina – Nacionalna prvenstvaNastupali bi klubovi koji ne nastupaju u prve dvije sezone.

 

Autor: Kurir sport

SRBI I HRVATI ĆE IGRATI ZAJEDNO: Stvara se regionalna liga sa Zvezdom, Partizanom, Dinamom i Hajdukom

| Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-