SPEKTAKULARNA PLJAČKA VIJEKA: Za 3 sata izveli 14.000 transakcija i ukrali 12,7 miliona dolara direktno sa bankomata!

Akciju su izveli 15. svibnja u razdoblju između 5 i 8 sati ujutro, a smatra se da su nedugo potom napustili državu

 

Pripadnici internacionalnog kriminalnog kartela ukrali su oko 12,7 milijuna dolara iz bankomata u Japanu i to u razmaku od samo tri sata.

Pljačka je izvedena kao precizno koordinirani pothvat u kojem je u kratkom vremenskom razdoblju na bankomatima izvršeno čak 14.000 transakcija, u čemu je sudjelovalo do stotinjak osoba.

Nitko od njih nije uhvaćen, a novac su povlačili krivotvorenim karticama s podacima 1.600 različitih računa koje su ilegalno nabavili iz jedne banke u Južnoafričkoj Republici.

Lopovi su novac s računa “skidali” u bankomatima u Tokiju i na 16 drugih japanskih gradova, s time da su povlačili po 100.000 jena (oko 815 eura) u svakoj transakciji, što je maksimalni dozvoljeni iznos koji se odjednom može podići na bankomatu.

Akciju su izveli 15. svibnja u razdoblju između 5 i 8 sati ujutro, a smatra se da su nedugo potom napustili državu.

Japanska policija kontaktirala je Interpol i južnoafričke kolege kako bi otkrili kako su se lopovi dočepali podataka računa, a pregledaju se i sigurnosne kamere kako bi identificirali kriminalce.

Banka Standard, koja je prema procjenama izgubila 19,25 milijuna dolara, opisala je lopove kao “sofisticirane i kordinisane”.

(Telegraf.rs)

SPEKTAKULARNA PLJAČKA VIJEKA: Za 3 sata izveli 14.000 transakcija i ukrali 12,7 miliona dolara direktno sa bankomata!

| Slider, Tehnologija, Zanimljivosti |
About The Author
-