SKANDAL Šešelj gazio hrvatsku zastavu pred Jandrokovićem

Službena dvodnevna posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Srbiji nije se svidjela Vojislavu Šešelju, predsjedniku Srpske radikalne stranke.

 

 

Šešelj je na ulazu u Narodnu skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao je poderati zastavu, a onda su je on i zastupnik Filip Stojanović gazili – saopćeno je iz Šešeljeve stranke.

 

Dodaje se da im ni pet članova osiguranja nije moglo oteti zastavu i stijeg. Incidentno Šešeljevo ponašanje nije na tome stalo.

 

 

Prema pisanju srbijanskih medija, Šešelj je navodno prišao hrvatskoj delegaciji koja se nalazila u predvorju Skupštine i rekao: „Sada sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, je*em vam majku ustašku svima!“

 

Zatim je produžio u skupštinske prostorije i nastavio obavljati svoje poslaničke dužnosti. Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Šešelj psovao hrvatsku delegaciju koja je u posjeti Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, hrvatska delegacija otkazala je susret sa srpskom ministricom evropskih integracija i povukla se u zgradu Hrvatske ambasade u Beogradu.

 

Izvor: Avaz.ba

SKANDAL Šešelj gazio hrvatsku zastavu pred Jandrokovićem

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-