RUSI BIJESNI, HRVATU PRIJETI SUSPENZIJA Vida: ‘Samo sam se šalio’, FIFA pokrenula istragu!

Međunarodna fudbalska federacija pokrenula je istragu protiv hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide zbog poruke koju je imao nakon meča četvrtfinala Svjetskog prvenstva i pobjede protiv Rusije.

 

 

Za nezamjenjivog stopera hrvatske reprezentacije turnir je možda i gotov. Bio bi to najgori mogući scenarij za našu nacionalnu vrstu i Vidu, a sve je ‘kriva’ jedna snimka koja je nastala poslije utakmice.

 

Vida je zajedno s pomoćnim trenerom Ognjenom Vukojevićem snimio video te ga podijelo s javnosti na društvenim mrežama, u njemu viče ‘Slava Ukrajini’, uzvik koji koriste u tamošnjoj vojsci te nacionalisti koji se bore za teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

 

A Vukojević je posvetio pobjedu kijevskom Dinamu i Ukrajini.

 

Fifa je pokrenula istragu oko sporne snimke, a pritom se i oglasila šturim priopćenjem:

 

‘Proučavamo različite izvještaje s utakmice Rusija – Hrvatska kao i potencijalne dokaze vezane uz snimku. Dok ne donesemo sud na temelju svih informacija, ne možemo ništa komentirati.’

 

Prema Fifinom disciplinskom pravilniku, politički su slogani zabranjeni, a u članku 54 stoji:

 

‘Svako ko provocira javnost za vrijeme utakmice bit će suspendiran na dvije utakmice i kažnjen s minimalno 5000 švicarskih franaka.’

 

‘Ova pobjeda je za Hrvatsku. Ništa politika. Šalio sam se. Imam prijatelje u Ukrajini iz vremena igranja za kijevski Dinamo i nisam mislio ništa drugo s tim videom. Volim ljude u Rusiji, bila je to šala’, poručio je Vida.

 

Zbog sličnog postupka, Fifa je Švicarce Granita Xhaku i Xherdana Shaqirija kaznila novčanom kaaznom.

 

Švicarski dvojac albanskih korijena je kažnjen zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom. Kažnjeni su jer su golove slavili simboličnim pokazivanjem albanskog dvoglavog orla tijekom utakmice sa Srbijom.

Izvor: Novi.ba

RUSI BIJESNI, HRVATU PRIJETI SUSPENZIJA Vida: ‘Samo sam se šalio’, FIFA pokrenula istragu!

| FOTO/VIDEO, Slider, Sport |
About The Author
-