RASPLAKAT ĆETE SE KADA SAZNATE ZBOG ČEGA djevojka drži staricu za ruku u bolnici

Kada smo svakodnevno pod stresom i stalno jurimo za nekim ciljem, često zaboravimo na one osnovne ljudske vrijednosti. Sjetimo ih se, nažalost, tek kada dospijemo u neku nevolju. Manekenka Ines Klara osjetila je na svojoj koži da smo svi isti i da nije bitno koliko ko ima novca.

 

 

Nakon što je pala u nesvijest i završila u bolnici, Ines je na svom Instagram profilu postavila sliku koja će vas natjerati da se zapitate, prije svega, o tome kako se ophodite prema drugima.

 

Prenosimo vam njenu poruku u cijelosti:

 

“Volim da se sjetim ovog dana. Ja sam pala u nesvijest na Fashion Week-u jer sam držala neku glupu dijetu. Ova divna baka je radila cijeli dan na njivi i pozlilo joj je i otekli su joj prsti. Tresla se od straha, iako je osmijehom pokušavala sve da ubijedi da se ne boji. Iako smo naizgled različite, mi smo iste.

 

Uhvatila sam je za ruku da pokušam da joj prenesem dio moje snage, a tek kasnije sam shvatila da je i ona mene smirila. Ma koliko godina, iskustva, uspjeha, novca imale, sve smo iste. I umjesto sto se…konstantno takmičimo, žene treba da budu podrška jedna drugoj. Ja se radujem kada vidim srećnu ženu, bilo da je njena sreća gomila djece i muž ili tona cipela i torbi ili izlasci i putovanja ili tetovaže i motori.

 

Ne zavidim, mogu nešto da naučim od nje. Ne osuđujem, svako ima pravo na izbor. Ne znam kada su žene postale jedne drugoj neprijatelji i kada su ljubomora i zloban osmijeh zamijenili jedno iskreno: “Bravo”? Bravo što si pokrenula mlada firmu, a ne “šta bre ova mala zna u njenim godinama”. Bravo što sto si u četrdesetim pokrenula firmu, a ne “bolje da pazi na djecu nego što je po cijeli dan u kancelariji”.

 

Bravo što si podigla troje dece i kuhaš i pereš za petoro svaki dan, nego “ma ona je obična domaćica, to nije posao”. Bravo što si priuštila sebi skupe čizme, sada si me motivisala da više radim, a ne “Bolje da traži muža nego što šopinguje čizme, a i noge joj izgledaju debelo u njima”.

 

Bile bismo mnogo jače kada bismo bile prijatelji jedne drugima, jer smo sve mnogo sličnije nego što izgleda. Sve smo žene. Ne saplićimo već pružimo ruku jedna drugoj.”


Izvor: Globalniportal

RASPLAKAT ĆETE SE KADA SAZNATE ZBOG ČEGA djevojka drži staricu za ruku u bolnici

| Slider, Život i Stil |
About The Author
-