RADONČIĆ NEODLUČAN: “Još nisam odlučio da li će SBB odlučiti da kandidira mene“!

Još nisam odlučio… da li će SBB odlučiti da kandidira mene“, rekao je u rijetkim trenucima iskrenosti lider SBB-a Fahrudin Radončić. Ovom rečenicom, izgovorenom u Teleringu Mate Đakovića, Radončić je na plastičan način predstavio način odlučivanja i dostignutu razinu demokratije unutar SBB-a.

 

 

Dok SDP o svom predsjedničkom kandidatu odlučuje na unutarpartijskom referendumu, a SDA na Konvenciji tajnim glasanjem između više kandidata, Radončić iskreno priznaje da o ključnim kadrovskim pitanjima odlučuje sam i da stranački organi SBB-a služe samo da bespogovorno potvrde volju neprikosnovenog partijskog gazde.

 

No, partijski gazda još je uvijek neodlučan. Ima puno razloga zbog kojih misli da se ne bi trebao ponovo kandidirati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a samo jedan zbog kojeg će se vjerovatno kandidirati.

 

Protiv njegove kandidature stoje zdravstveni problemi s kojim se bori već dulje vremena, poput sve učestalije i opasnije srčane aritmije i hroničnih problema s radom bubrega i jetre.

 

Protiv njegove kandidature su i rezultati istraživanja javnog mnijenja prema kojim ni SBB a ni on lično ne stoje sjajno. Radončićeva strategija da tokom posljednjeg mandata SBB bude u isto vrijeme i na vlasti i u opoziciji, prepoznata je kao prvorazredni politički kukavičluk, i sasvim izvjesno, biće kažnjena na izborima 7. oktobra ove godine.

Pri tome je Radončić tokom proteklog mandata šutio o najbitnijim problemima države i društva. Koketirao je s Dodikom i Čovićem a sve fakture za neuspjehe fakturirao isključivo Izetbegoviću i njegovoj SDA, kao da druge partije, pa i njegov SBB, nemaju poluge vlasti u rukama i odgovornost za aktuelno stanje.

 

Jedini razlog zbog kojeg će se Radončić najvjerovatnije ipak kandidirati za člana Predsjedništva BiH, upkos izvjesnom porazu, jeste taj da pokuša spasiti stranku od potpune izborne katastrofe. Radončićev politički rejting osjetno je bolji od rejtinga SBB-a i svojom kandidaturom mogao bi nameći SBB-u koji procenat više glasova.

 

Rečenicu s početka teksta Radončić će u slijedećem istupu malo korigirati.: „odlučio sam da SBB odluči kandidirati mene“.

Izvor: S.B

RADONČIĆ NEODLUČAN: “Još nisam odlučio da li će SBB odlučiti da kandidira mene“!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-