RADIO JE KAO ČISTAČ I PORTIR, A ONDA JE ZARADIO MILIONE

Holivudski glumac Tom Cruise, prije nego što je postao slavan, radio je kao čistač i portir, a danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na više od 350 miliona dolara.

 

 

Tomas Cruise Mapoter IV pravo je ime Tomu Cruiseu kojeg danas ne bismo gledali u legendarnim filmovima da je otišao za svojim pozivom u sveštenike, piše 24sata. Kao veoma religiozan, Kruz se rano pridružio Franjevcima i htio je da postane sveštenik, sve dok u školi nije probao da glumi.

 

Nalazi se među top 100 filmskih zvijezda svih vremena, a jučer je proslavio 56. rođendan.

 

Kao mali igrao je hokej na travi, ali je prestao nakon što se povrijedio i oštetio prednji zub.

 

– Sa 18 godina sam napustio školu i otišao u New York da postanem glumac, nisam ni sanjao da ću ovoliko da postignem – rekao je Tom, koji je rodom iz Kentakija, a ima njemačko, irsko i englesko porijeklo.

 

– Ispod prosječne visine sam i nisam pretjerano zgodan, barem tada nisam bio, a već sam za pet godina snimio neke od svojih najvećih filmova – priznao je glumac visok 170 centimetara koji je devedesetih bio među najplaćenijim glumcima na svijetu.

 

Prvu malu ulogu imao je 1981. u filmu “Endless Love”, a onda su se nizali “Top Gun”, “The Color of Money”, “Rain Man” i “Born on the Fourth of July”. Na filmovima poput “Intervju s vampirom”, “Nemoguća misija” i “Jerry Maguire” zaradio je 15 miliona dolara po filmu.

 

Nakon nekoliko godina u Holivudu, opet se okrenuo vjeri, sajentologiji, zbog koje su mu, kako se ranije pisalo, propali svi brakovi. U prvom braku bio je sa Mimi Rodžers, pa Nikol Kidman i Kejti Holms.

Izvor: Hayat.ba

RADIO JE KAO ČISTAČ I PORTIR, A ONDA JE ZARADIO MILIONE

| Magazin, Slider |
About The Author
-