Progovorila Dodikova sestra iz Afrike: Ni marke mi nije poslao…

Sestra Milorada Dodika, Vuvatana, progovorila je konačno nakon deset godina skrivanja iz Afrike, odakle se požalila da joj nije ni marke poslao otkad je na vlasti, saznaje Sarajevo365.com

 

Vuvatana je “sklonjena” iz Miletovog okruženja, kada su Sjedinjene Američke Države odlučile da im on bude jedini partner iz Republike Srpske sa kojim će sarađivati, jer po mišljenju tadašnjeg, a danas bivšeg direktora CIA, ona bi samo smetala njegovoj političkoj karijeri.

Ona je rođena godinu dana nakon Milorada, i rođeno ime joj je Milanka, ali su joj nakon prisilnog preseljenja u Afriku, i zemlju Nigeriju, dali potpuno novi identitet, i novo ime, Vuvatana.

Njeno postojanje je otkriveno u dokumentima koje je objavio Wikileaks, a u kojima jasno piše da rođena sestra predsjednika manjeg entiteta BiH, živi pod novim identitetom u Nigeriji, kako bi Dodik neometano mogao da se bavi politikom u interesu “više sile”, otkriva Sarajevo365.com

Uz pomoć radnika iz BiH koji radi u Nigeriji za jednu naftnu kompaniju, došli smo do Milanke, današnje Vuvatane:

“Ni marke mi nije dao otkad je došao na vlast tamo.” bile su njene prve riječi.

“Da sam na njega čekala da mi pomogne, odavno bi umrla, a sad kad su procurili ti dokumenti možda me i pojede mrak. Ipak, mislim da ja njima više nisam bitna jer stranci sada imaju puno problema sa Miloradom u Bosni pa se malo više bave sa njim, nego što su se bavili time da mene sakrivaju po svaku cijenu. Ali eto, preživljavam zahvlajujući svom mužu, za kojeg sam se udala iz čiste ljubavi.” rekla nam je Vuvatana, i dodala da ima namjeru da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

“Planiram sa mužem Huseinom, i dvoje djece, Irmom i Davorkom doći da živim u Bosni, najvjerovatnije u Laktaše, ali nisam još sigurna pošto treba neka imovinska pitanja riješiti sa familijom od koje su me stranci odvojili.” kaže Vuvatana koja se udala za Nigerijca prije pet godina.

Ona je tokom kratkog razgovora putem Skype-a, nekoliko puta naglasila, da su od Dodika najvjerovatnije sakrili činjenicu da mu je ona rođena sestra.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera

 

Izvor: Sarajevo365.com

Progovorila Dodikova sestra iz Afrike: Ni marke mi nije poslao…

| Bosna i Hercegovina, Satirika, Slider |
About The Author
-