PRIJATELJI SU MU GOVORILI DA JE LUD ZBOG ONOG ŠTO RADI: Sada je na putu na postane MILIJARDER


Ovaj čovjek potrošio je životnu ušteđevinu na kupovinu zemlje iz samo jednog ubjeđenja, a to mu je kasnije donijelo čitavo bogatstvo.

 

 

Prijatelji su mu govorili da je lud što baca novac, ali ni u jednom trenutku nije odustajao od svog velikog sna.

 

Stuart Wilson veliki zaljubljenik u istoriju prije 12 godina potrošio je 50.000 eura za kupovinu jednog placa u Južnom Velsu vjerujući da se ispod njega krije blago. Izreka “ko reskira, taj profitira” u njegovom slučaju pokazala se tačnom. Osjećaj ga nije prevario, jer je na lokaciji otkriven srednjovekovni grad.

 

Pretpostavlja se da grad datira iz 13. vijeka i da je u njemu živjelo oko 10.000 ljudi što ga je za to doba činilo veoma velikim gradom, budući da je London je u to vijreme kao najveći grad imao 40.000 stanovnika. U njemu je prema podacima živjela i vlastelinska porodice De Klar koja se bavila proizvodnjom gvožđa.

 

Wilson i njegova ekipa pronašli su dvorac s dvorištem i dvije velike dvorane, ograđen zidovima i masivnim tornjem.

 

Unutar kompleksa otkrivene su razne sobe s kaminima, bunar u kojem su otkriveni gotovo neoštećeni srednjovekovni metalni lonci, drveni predmeti i dijelovi kožnih cipela.

 

Wilsonu se godišnje priključuje na stotine dobrovoljaca kako bi mu pomogli s iskopavanjem. U planu mu je da izgradi i edukativni centar.

 

wilson10

 

wilson13

 

wilson15

Izvor: Novi.ba

PRIJATELJI SU MU GOVORILI DA JE LUD ZBOG ONOG ŠTO RADI: Sada je na putu na postane MILIJARDER

| FOTO, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-