PRIČA IVANA MARINKOVIĆA: Mislili su da je lud, a on se borio za život!

Goca Tržan je gledala užasne scene

 

 

Ivan Marinković preživio je tešku bolest, bio je na samrti, a sada je otvorio dušu i progovorio o najtežim trenucima svog života.

 

Naime, dok je još bio u braku sa Gocom Tržan, dobio je jaku upalu mozga i bukvalno bio na ivici samrti. Ivan sumnja da je pretrpljeni stres zbog njegovog zdrastvenog stanja razlog zašto se njegova majka razboljela a kasnije i preminula.

 

– Nerado se sjećam tih momenata jer je to period u mom životu, pored gubitka najbližih, koji nikome ne bih poželio. U 28.godini sam dobio jaku upalu mozga, odnosno encefalitisa, to je virusna infekcija koja može svakome da se dogodi.

 

Bili su to strašni momenti, a nekoliko dana nisu znali šta mi se dešava, tada sam bio zaposlen. Moja pokojna majka, bivša supruga Goca i sestra su najviše propatile zbog svega.

 

Sjećam se koliko su plakale od nemoći jer nisu mogle da mi pomognu. Bio sam ukočen, nisam mogao da izgovorim nijednu riječ, a svjestan svega. Danima smo se vodili doktorima, niko nije znao šta je, jer ta bolest ne pokazuje promjene na mozgu. Tih dana je bilo užasno teško funkcionisati, jer je Lena bila jako mala, a jedino mi je drago što se ona se sjeća tog perioda. Ne bih mogao da podnesem da me je i kćerka gledala nemoćnog. I sada, kada pomislim, plače mi se kada se sjetim kakvu su žrtvu podnijele Goca, majka i sestra, rekao je Ivan.

 

Marinković je nastavio da opisuje svoje muke pa priznao koji je bio najteži trenutak

Kulminacija te bolesti je, kao i njeno otkrivanje, veoma teška, pa ljudi nekada to pripisuju i ludilu. Zato hoću da zahvalim mom kumu, koji je shvatio da je riječ o nečemu drugom. Bolovi u glavi su svaki dan bili sve veći, da čovjek ne može da izdrži.

 

Najužasniji prizor bolesti vidjela je baš Goca dok smo spavali kod kuće i zato ću joj biti zahvalan do kraja života. Ja sam tada vrištao, povraćao, udarao sve živo, moja tetka koja je medicinska sestra, nije znala šta da radi, pa je čak i pozvala policiju, jer ja bukvalno nisam mogao da se pomjerim iz kreveta, ma nisam više nikoga ni prepoznavao.

 

Tada su mi stavili lisice i odveli me u kola Hitne pomoći, ljekari su rekli da me hitno prevezu u psihijatrijsku ustanovu – ispričao je Marinković, prenosi Rijaliti.

Izvor: Express.ba

PRIČA IVANA MARINKOVIĆA: Mislili su da je lud, a on se borio za život!

| Magazin, Slider |
About The Author
-