Pobjegao je od svoje porodice, a niko nije znao zašto: Istinu o njemu saznali su tek poslije 23 godine

Ostati iznenada bez voljene osobe je najteža koja može da vam se dogodi. Još je gore izgubiti nekoga a ne znati sta se snjim desilo. Takav jedan slučaj desio se majki dvoje djece, čiji je suprug iznenada nestao, a jezivi razlog njegovog nestanka je saznala 23 godine kasnije.

 

 

Naime, Linda i Ričard su bili tipičan srećni par. Svi oko njih su prepoznali njihovu ljubav, a takođe su imali tu sreću da nemaju nikakvih problema. Ričard i Linda su obožavali jedno drugo i niko nije sumnjao u njihov odnos.

– Bio je veoma spontan i veoma veseo! Bio je veoma spretan i uspješan i osoba sa kakvom je uvijek bilo zabavno – rekla je Linda. Na kraju je par imao sve što je željeo – dobro plaćene poslove, dva sina i prelijep dom.

Naime, Linda i Ričard su bili tipičan srećni par. Svi oko njih su prepoznali njihovu ljubav, a takođe su imali tu sreću da nemaju nikakvih problema. Ričard i Linda su obožavali jedno drugo i niko nije sumnjao u njihov odnos.

 

– Bio je veoma spontan i veoma veseo! Bio je veoma spretan i uspješan i osoba sa kakvom je uvijek bilo zabavno – rekla je Linda. Na kraju je par imao sve što je želio – dobro plaćene poslove, dva sina i prelijep dom.

 

Međutim, sreća im je okrenua leđa 10. februara 1993. godine kada je Ričard nazvao Lindu i rekao joj da mu nije dobro i da mora u bolnicu. Linda mu je rekla da je sačeka kako bi ga otpratila u bolnicu. On ju je iz nekog čudnog razloga odbio. Cio dan je provela zovući bolnice kako bi ustanovila gdje se nalazi, i to je posljednji put da je ona vidjela i čula svog supruga.

 

Linda nije mogla da shvati kako je njen suprug iznenada nestao. “Nije se ni spakovao, bilo je hladno u februaru. Nije čak ni kaput ponio” – rekla je Linda.

Stvari su postale još čudnije kada je Ričardov automobi pronađen na aerodromu u Indijanapolisu. Još je bilo komplikovanije kada je na aerodromu ustanovljeno da Ričarda nema u bazi podataka i da nije odletio nigdje. Prošlo nekoliko nedjelja, a i dalje nije bilo tragova. Nedjelje su se pretvorile u mjesece, a Ričarda i dalje nije bilo.

 

Sljedećeg ljeta njihovim sinovima poslata je rođendanska čestitka od osobe koja je tvrdila da je njihov otac. “Možda ćemo se uskoro vidjeti. Kladim se da to nikada nećemo saznati. Pazite na majku. Tata.” To je posljednji put da je Ričard pokušao da kontaktira svoju porodicu. Linda je uskoro počela da ima problema sa finansijama, te je izgubila porodičnu kuću. Srećom, majka joj je pomogla.

 

U međuvremenu Linda je postala glavni osumnjičeni za Ričardov nestanak. “Policija me je ispitivala iznova i iznova, navodno me povezujući sa trgovinom nedozvoljenim supstancama, o kojoj ja nisam imala pojma.” Ričardov slučaj je zastarjevao kako su godine prolazile. Nakon 10 godina, Linda je nastavila sa svojim životom i ponovo se udala i vodila srećan život. A onda je jednog dana iznenada zazvonio telefon.

 

Čovjek sa Floride sproveo je istraživanje o ovoj porodici i došao do zapanjujućeg otkriča. Njegov ujak, Teri Simanski umro je na moru, a kada je istraživao njegovo ime, zapisi su pokazali da je neko koristio njegov identitet i oženio se 4 godine nakon njegove smrti. Terijev nećak je nakon ovog otkrića kontaktirao lokalne vlasti. Detektiv iz okruga Pasko, Entoni Kardilo, razmotrio je slučaj. Entoni je odletio u Zefirhilis na Floridi kako bi se sastao sa čovjek koji je tvrdio da je Teri.

 

Dok ga je Entoni ispitivao “Teri” je odustao i otkrio svoj pravi identitet – on je u stvari Ričard Hogland. Entoni je odmah nazvao Lindu kako bi joj ispričao. Prošlo je 23 godine od kada su Linda i njeni sinovi izgubili sina i oca. Oni su bili veoma iznenađeni kada su čuli šta se sa njim dogodilo tog dana. Ričard je tog dana pobjegao na Floridu i iznajmio sobu sa Terijevim ocem. Dok je Ričard boravio tamo, pronašao je Terijevu umrlicu i preuzeo njegov identitet.

 

Još je šokantnije da se Ričard ponovo oženio i dobio sina, pod lažnim identitetom. Ričarda trenutno čeka suđenje zbog krađe identiteta. Ričardov najstariji Metju sin sada nosi njegov prsten kao podsjetnik na ono što se dogodilo. “Nosim da mi me podsjećao na loš primjer.” Ričardova nova porodica je bila veoma šokirana kada je saznala istinu, isto koliko i Lindina porodica. Linda i njeni sinovi su ovo prihvatili kao činjenicu, a od Ričarda nikada nisu dobili objašnjenje.

Izvor: Novi.ba

Pobjegao je od svoje porodice, a niko nije znao zašto: Istinu o njemu saznali su tek poslije 23 godine

| Slider, Život i Stil |
About The Author
-