OVO VAM MAJSTORI SIGURNO NISU REKLI: PVC PROZORI IMAJU ZIMSKI I LJETNI REŽIM, EVO KAKO DA IH PRILAGODITE

PVC stolarija je najčešći izbor, jer ih je najlakše podesiti, a i najbolje zadržavaju temperaturu u domu. Ali, prilikom ugradnje majstori vam ne kažu dvije vrlo bitne stvari, koje vam mogu veoma značiti.

 

 

Poenta je u da u različitim vremenskim periodima potrebno je promijeniti način „održavanja“ prozora. Jednostavno otvorite prozor i pronađite šaraf na strani gdje se nalazi ručica, pa ga podesite pomoću inbus ključa.

 

Šaraf koji se nalazi sa strane šarke okrećite ka unutra, pri čemu se reguliše sila potiska prozorskog okvira. Kada vam majstor postavlja prozor najčešće ostavi u „standardnom“, odnosno srednjem „režimu“.

 

Ako niste sigurni u kom su vam „režimu“ prozori i vrata, jednostavno prozorskim krilom pritisnite komad papira, prenosi Kurir.rs. Ako možete bez problema da ga izvadite, namješteno je na ljetni “režim”, a ako se pokida prilikom vađenja onda je na zimskom „režimu“.

 

Nije poželjno da ostavljate prozore i vrata na „zimskom režimu“ cijele godine jer se opterećenje na gumu okvira dosta povećava, pa će se brzo istrošiti.Izvor: Hayat.ba

OVO VAM MAJSTORI SIGURNO NISU REKLI: PVC PROZORI IMAJU ZIMSKI I LJETNI REŽIM, EVO KAKO DA IH PRILAGODITE

| FOTO/VIDEO, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-