Ovo su stvari koje morate da provjerite u autu prije vožnje

Temperature su sve niže, pa je krajnje vrijeme da, ako to već niste učinili, provjerite u kakvom je stanju vaš automobil.

 

 

Ako je auto redovno servisiran, ne bi trebalo da imate problema, ali ako već neko vrijeme niste bili u servisu, svakako se preporučuje provjera najbitnijih stvari za zimsku vožnju.

 

Antifriz

Prosječno trajanje antifriza je tri godine, pa stanje antifriza možete da provjerite u svakom servisu, ali i sami, pomoću posebnog uređaja.

 

Akumulator

Da vas auto ne iznevjeri zbog niske temperature, provjerite akumulator. Otkazivanja akumulatora najčešća su u prvom naletu niskih temperatura. Provjera akumulatora, koji u prosjeku traje od četiri do šest godina, obavlja se na uređaju koji mjeri kapacitete.

 

Brisači i tekućina za pranje stakla

Za pranje vjetrobranskog stakla koristite posebnu tečnost koja se ne ledi. U hladnijem dijelu godine obavezna je i strugalica za led. Provjerite metlice brisača jer i malo oštećenje umanjuje kvalitet brisanja. Treba paziti da se brisači ne uključuju ako na staklu ima leda, jer metlice mogu tako da se unište.

Izvor: Avaz.ba

Ovo su stvari koje morate da provjerite u autu prije vožnje

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-