Ovo mijenja sve! Potpuni preokret u slučaju Dragičević, konačno otkriveno zbog čega je David ubijen!

Međunarodni pravni tim koji zastupa porodicu Dragičević održat će u Beogradu radni sastanak i analizirati spise.

 

 

Advokat Duško Tomić vjeruje da će tim predložiti da se postupajući tužilac Dalibor Vrećo udalji sa tog spisa.

 

Poručuje da će vrlo vjerovatno u cijeli slučaj biti uključene i međunarodne institucije, kao što je Komisija Ujedinjenih nacija čije je sjedište u Ženevi za borbu protiv torture.

 

Duško Tomić član Međunarodnog pravnog tima koji radi na slučaju ubistva Davida Dragičevića dobio je danas od Okružnog javnog tužilaštva komlepatn spis.

 

Uprkos, kako kaže, protivljenju Dalbora Vreće, Želimir Lepir je advokatskom timu ipak dao sve što su tražili.

 

Nakon šest mjeseci danas je po prvi put javno progovoreno o mogućem motivu ubistva Davida Dragičevića.

 

‘’Mislim da smo korak da otkrijemo motiv. Motiv su ogromne pare, jer sazanjanja koja sam dobio od određenih kriminogenih lica podzemlja Banjaluka i Sarajeva uputila su na trag da je David Dragičević kao vrstan stručnjak za laptope naišao na ogorman novac, da li nije znao reći pravu šifru ili nije htio, ali je suština u tome.

 

Značajno je da Filip Ćulum radi u jednoj organizaciji za trgovinu oružjem, Rađen radi u drugoj organizaciji sa trgovinom oružjem i navodno ključevi koji su nestali trebali su biti korišteni za izvlačenje ogromnog oružja’’ – rekao je danas Duško Tomić, član Međunarodnog tima u slučaju Dragičević.

 

Tomić kaže da je analizirajući spise došao do neoborivih dokaza da je policija u prvoj fazi istrage radila katastrofalno, toliko da se to, tvrdi, graniči sa svjesnom namjerom.

 

Navodi da je laptop, koji je pronađen u Crkvenoj značajan dokaz, završio u Brčkom.

 

‘’Pored silnih organizacija kakav je Institu bezbjednosti u Beogradu, pa i velikih stručnjaka u drugim velikim centrima, laptop je dospio u policiju u Brčko gdje je prvi poliicajac Goran Psisi prijatelj ministra Lukača’’ – kaže Tomić

 

Iz Tužilaštva je izašao bez ijednog papira. Ali, dobio je poruku od osobe koja je svjedok dešavanja kobne noći 18. marta.

 

‘’Dobio sam izjavu od djevojke koja tvrdi da njena izjava nije tačna u MUP i doći će u Banjaluka i daće pravu izjavu. Ona je trenutno vani.

 

Natjerali su je da kaže da je David tu noć bio pijan i drogiran’’ – kaže Dragičević.

Izvor: Dijaspora.net

Ovo mijenja sve! Potpuni preokret u slučaju Dragičević, konačno otkriveno zbog čega je David ubijen!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-