OVI DANI SU OPASNI PO ŽIVOT: Poslije stravičnih vrućina, stiže nam POTOP!

Poslije vrućina koje jedva mogu da se izdrže i poslije izuzetno visokih UV zračenja, postoji opasnost od požara. Ovakve vremenske prilike mogu izazvati zdravstvene probleme, te je preporuka da se napolje ne izlazi od 12 do 17 časova. Međutim, krajem nedjelje nas očekuje nagla promjena vremena, a u noći između petka i subote pašće kiše koliko padne za pola mjeseca.

Dolazak hladne ciklone u Bosni i Hercegovini prouzrokovat će od četvrtka do kraja sedmice nestabilno vrijeme praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom, a temperature će znatno opasti.

Anticiklona je tokom utorka i srijede doživjela svoj vrhunac, a maksimalne dnevne temperature rasle su i iznad 38 stepeni celzija.

U narednim danima će biti sunčano prijepodne, a tokom dana se očekuju intenzivne padavine, naročito u danima vikenda, kao i osjetno svježije temperature zraka.

Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 21 i 26 stepeni na jugu zemlje.

Nakon prolazne promjene i osvježenja, naredna sedmica ponovo počinje stabilnijim i sunčanijim vremenom, sve do sredine sedmice kada se ponovo očekuje promjena.

Ovo vrijeme je izuzetno opasno i za bolesne i za zdrave ljude, pogotovo mlade ako se ne paze. Takođe je izuzetno opasno po ovom vremenu piti alkohol i jesti jaku i masnu hranu zato što visoke temperature loše utiču na krvne sudove.

OVI DANI SU OPASNI PO ŽIVOT: Poslije stravičnih vrućina, stiže nam POTOP!

| Slider, Vremenska prognoza |
About The Author
-