ONA JE NAJOSRAMOĆENIJA ŽENA 20. VIJEKA: Monika Levinski progovorila 20 godina poslije afere s Klintonom

“Potpuno sam svjesna toga kako me ljudi gledaju. U mom slučaju, vrijeme ne liječi baš sve. Uvijek ću u očima javnosti ostati upamćena kao ljubavnica Billa Clintona “, kaže za Guardian Monika Lewinsky, koja je imala 20-tak godina kad se zaljubila u tadašnjeg predsjednika SAD – što joj je uništilo život.

 

Monika je u Londonu završila psihologiju. Tamo već godinama živi i radi. Iako su svi bili blagonakloni prema njoj u glavnom gradu Engleske, jednom je doživjela groznu situaciju.

 

Monika Levinski danas ima 42 godine (Foto: Reuters)
 Monika Lewinsky danas ima 42 godine (Foto: Reuters)

 

“Sjedila sam u baru u centru grada, svega tri dana pošto sam se doselila. Počela sam pričati s jednom ženom koja je djelovala izuzetno ugodno. Razgovor je trajao skoro sat vremena, da bi mi onda ona iznenada rekla da poznaje neke moćne ljude, da nisam smjela dolazim u Englesku jer sam nepoželjna. Takve stvari, koliko god glupo djelovale, uvijek vam pravo u lice saspu vašu prošlost i na površinu izbace stvari za koje ste mislili da su potisnute i zaboravljene. To je bio isti onaj osjećaj kada me je Linda izdala. Osjećala sam se nemoćno “, kaže Monika.

 

 

Linda je, zapravo, njena bivša drugarica sa kojom je radila u Bijeloj kući I kojoj se povjerila da je u vezi s predsjednikom. Linda ju je “izdala”, točnije, tajno je snimala njene i Billove razgovore i sve predala FBI-u. Tada joj je Linda priredila “sačekušu” u restoranu, agenti su došli po Moniku i rekli su joj da istražuju predsjednika za seksualno uznemiravanje i da mora surađivati, inače ide u zatvor na 27 godina.

 

 

“Nazivali su me glupačom i kurvom. Biti u središtu tog medijskog vrtloga bilo je zasita zastrašujuće. Dosta toga imalo je i veze s tim što sam žena. Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvijek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je počelo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Clintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći “, kaže ona.

Monika Lewinsky je jedna od najosramoćenijih ličnosti 20. stoljeća, konstatira Guardian.

(Guardian)

ONA JE NAJOSRAMOĆENIJA ŽENA 20. VIJEKA: Monika Levinski progovorila 20 godina poslije afere s Klintonom

About The Author
-