ONA JE LUKINA NAJVEĆA PODRŠKA: Upoznajte glamuroznu i tajanstvenu Vanju Modrić

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je zvanično za najboljeg fudbalera na svijetu, a na ceremoniji dodjele nagrade bila je i njegova najveća podrška, supruga Vanja.

 

 

Vanja i Luka su se upoznali prije 13 godina u jednom kafiću. Vanja je u to vrijeme bila zapsolena u sportskoj agenciji Zdravka Mamića, a njena majka je bila šefica računovodstva u Dinamu pa je dobro poznavala svog budućeg zeta.

 

Ljubav između 24-godišnje Vanje i 19-godišnjeg Luke brzo je planula, a šest godine kasnije vjenčali su se kod matičara.

 

Vanja je prije toga rekla da je vjenčanje za njih samo formalnost i da se dobro slažu i bez braka, dok je Luka objasnio da ne bježi od braka, već ima prebukiran raspored.

 

Vanja je u vrijeme svadbe bila trudna s njihovim prvim djetetom. Godinu dana kasnije vjenčali su se u crkvi u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici, a svadbeno slavlje godine, kako su ga mediji prozvali, održalo se u hotelu Vestin.

 

Među gostima su bili Eduardo da Silva, Vedran Ćorluka, Stipe Pletikosa, Tomo Šokota, Boško Balaban, Zdravko Mamić, Slaven Bilić i mnogi drugi.

 

Vanja je Luku najprije pratila u Englesku gdje je igrao za Totenhem, a potom i u Španiju gdje je zaigrao za Real Madrid. Šuškalo se da mu je upravo onda predložila odlazak u Englesku, jer je smatrala da je Dinamo za njega premali zalogaj.

 

Izvori bliski paru medijima su otkrili da Vanja s Lukom proučava snimke njegovih utakmica i pomno analizira njegovu igru. Svojevremeno je čak izjavila da Luki savjetuje da više puca, dok je on skloniji asistencijama.

 

-Čak i kad savršeno odigra, uvijek nađem neku zamjerku, kazala je tada kritična Vanja.

 

Ovog ljeta najčitaniji italijanski i jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu Gazzetta dello Sport je preko naslovnice razvalio Modrićevu fotografiju i naslov “Modrić želi u Inter”. U tekstu piše da je upravo Vanja nazvala italijanski fudbalski klub.

Sve je počelo telefonskim pozivom njegove supruge, koju je školovao kontroverzni Zdravko Mamić. ‘Želite li Modrića?’ glasilo je njeno kratko i jednostavno pitanje na koje Inter nije mogao reći ne, pisala je Gazzetta.

 

Vanja i Luka rijetko daju izjave za medije, a najbolji fudbaler svijeta supruzi redovno čestita rođendane i godišnjice putem društvenih mreža.

 

Izvor: Express.ba

ONA JE LUKINA NAJVEĆA PODRŠKA: Upoznajte glamuroznu i tajanstvenu Vanju Modrić

| FOTO, Slider, Sport |
About The Author
-