ON JE U ČETVRTOM MJESECU TRUDNOĆE: ”Sam ću odgajati svoje dijete”

Cross je rođen kao djevojčica, a hormonsku terapiju počeo je uzimati prije tri godine. Prije promjene spola, Cross je htio zamrznuti svoje jajne stanice, ali su njegov zahtjev odbili.

 

Hayden Cross (20) prvi je muškarac u Velikoj Britaniji koji je objavio da je u drugom stanju, javlja Sun.

– Želim djetetu sve najbolje. Bit ću odličan tata – kaže Hayden iz Gloucestera, koji je trudan već četiri mjeseca. Cross je rođen kao djevojčica, a hormonsku terapiju počeo je uzimati prije tri godine.

Prije promjene spola, Cross je htio zamrznuti svoje jajne stanice kako bi za nekoliko godina mogao imati svoju djecu, no Nacionalna zdravstvena služba ga je odbila. Strahujući da neće nikad moći imati vlastitu djecu, Cross je pronašao donora sperme na Facebooku i zatrudnio, zbog čega je morao privremeno prekinuti postupak promjene spola. Nakon poroda, odstranit će mu grudi i jajnike.

Budući otac za Sun je otkrio da se veseli novoj ulozi, ali i da mu pojedine promjene u trudnoći stvaraju probleme.

– Dva tjedna nakon što je sprema ubrizgana saznao sam da sam trudan. Emocije su bile podijeljene. Bio sam sretan, ali sam bio svjestan da će to usporiti promjenu spola. Nositi dijete je ženska uloga i potpuno se kosi sa svime što osjeća moje tijelo. Ljuti me što uopće moram prolaziti kroz sve ovo, ali nisam mogao čekati još godinama dok završim promjenu spola. Htio sam dijete sada – kaže Cross koji krivi Nacionalnu zdravstvenu organizaciju što će dijete odgajati kao samohrani roditelj.

ON JE U ČETVRTOM MJESECU TRUDNOĆE: ”Sam ću odgajati svoje dijete”

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-