Bili su sasvim obična porodica dok jednog dana nisu IZNENADA NESTALI: Ostavili su i pasoše i telefone, a policija je otkrila … (VIDEO)

Obitelj Tromp ponovo radi na obiteljskoj plantaži u blizini Melbournea – godinu dana pošto su preživjeli putovanje ispunjeno paranojom, kome se i danas ne zna uzrok.

 

 

Njihovo bizarno putovanje počelo je 29. kolovoza 2016. godine, kada su supružnici uvjerili svoje troje odrasle djece da moraju odmah bježe iz obiteljske kuće.

 

Supružnici i njihovo troje djece ušli su u automobil i krenuli prema sjeveru. Pobjegli su s farme i ostavili su iza sebe putovnice, kreditne kartice i mobilne telefone. Prema svemu sudeći, planirali su putovati bez ostavljanja tragova.

 

Kasnije se saznalo da su Mark i Jacoba imali sve više psihičkih problema i barem jedno od njih bilo je uvjereno da netko hoće da ih ubije i opljačka. Jedini mobitel koji su ponijeli sa sobom pripadao je sinu Mitchellu, ali su ga poslije tridesetak kilometara natjerali ga baciti. Bili su uvjereni da netko može ih prati koristeći signal s telefona.

 

Mitchell (25) kasnije je ispričao medijima da je odlučio krenuti s njima samo da bi bio siguran da im neće biti ništa. Roditelji su ga zabrinuli zato što im se sve više stvari priviđalo i postajali su sve naporniji.

 

Prvog dana obitelj je prevalila oko 800 kilometara. U utorak ujutro, 30. kolovoza 2016, Mitchell je pobjegao od njih, dok su njegove dvije sestre Rihanna i Ela ostale s roditeljima.

 

Ostatak obitelji uputio se prema popularnom turističkom odredištu Jenolan špiljama. Tu je ujedno bio kraj puta za Rihannu i Elu koje su odlučile da napuste roditelje. Kako bi pobjegle od njih, ukrale su automobil i došle do grada Goulburn gdje su i prijavile nestanak svojih roditelja.

 

Australsku javnost zaintrigiralo je kako jedna obitelj može na tako neobičan način da se rastane i zaluta, kao i zbog čega su svo vrijeme vozili kroz velike gradove kad su bili uvjereni da netko želi ubiti ih. Svi su mislili da je u pitanju bio običan obiteljski izlet koji je završio nesuglasicama.U Goulburna su se i sestre razišle. Ela je otišla kući, natrag na plantažu gdje je zatekla policiju koja je tražila obitelj. Brat Mitchell došao je nešto kasnije zato što je išao vlakovima, a sestra je išla kući ukradenim automobilom. Njih dvoje naizgled su bili mentalno zdravi, ali sestra Rijana nije tako dobro prošla.

 

Ona se krijumčarila u jednom kamionu, a vozač ju je otkrio tek poslije sat vremena vožnje. Kad joj je prišao, čovjek se šokirao. Nije znala tko je, kako se zove, bila je potpuno izgubljena. Ubrzo je i hospitalizirana u bolnici u Goulburna.

 

Interes javnosti sve je više rastao i počela je velika potraga za nestalim supružnicima. Mark i Jacoba su krenuli prema Melbourneu, prema plantaži i djeci. Međutim, par dana kasnije su se rastali.

 

Jacoba je krenula prema sjeveru i pronađena je 350 kilometara od grada Vongarata, gdje su supružnici rastali. Nitko nije otkrio kako je točno prevalila stotine kilometara, a ljudi koji su je pronašli kažu da je bila potpuno rastrojena. Odveli su je u bolnicu i prebacili u Goulburn kako bi zajedno s kćerkom započela oporavak.

Mark je ostao u Vongarartu, gdje su ga nekoliko dana kasnije pronašli policajci. Šest dana pošto je počela obiteljska avantura, Mark Tromp pronađen je pokraj ceste u blizini aerodroma.

 

Nitko nikada nije razjasnio zašto je obitelj samo nestala. Policija nije pronašla tragove droge, nisu imali ranije dijagnoze psihičkih poremećaja, nisu imali dugove i nisu bili članovi nekog kulta.

 

(Izvor: kurir.rs / express.hr)

Bili su sasvim obična porodica dok jednog dana nisu IZNENADA NESTALI: Ostavili su i pasoše i telefone, a policija je otkrila … (VIDEO)

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-