Ogroman udarac za Ibrahimovića: Reprezentativci Švedske više ne žele Zlatana, evo njihovog objašnjenja

Legendarni švedski igrač Zlatan Ibrahimović nekoliko zadnjih dana sve ćešće govori o svom povratku u reprezentaciju i nastup u Rusiji. On se povukao u mirovinu nakon Eura koji je bio 2016. godine.

 

 

Svedska je uspjela kroz playoff da savlada Italiju i da se plasira na Mundijal u Rusiji bez ikakve pomoći.

 

Zlatan bi sada se se vrati nazad reprezentaciji i vrlo je bahat i nadobudan. On tvrdi kako Svetsko prvenstvo bez njega zapravo nije nikakvo Svjetsko prvenstvo, kako se jedino njega pita za vraćanje u reprezentaciju a ne trenera, savez ili suigrače. No, on se malo ”zaribo”. Poznati izbornik švedske reprezentacije Andersson je već govorio i ranije kako njemu Ibrahimović uopšte ne treba ali da on može da priča sa njim o mogućnosti povratka. No, vratar Karl Johan Jhonsson vjeruje kako bi Zlatanovo vraćanje moglo da rauši cijelu hemiju i odnos koje imaju momčad.

 

”Mi smo uspjeli da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i bez njega, pa mislim da možemo i da u Rusiji zaigramo dobro i to bez njega, no, odluka je ipak na treneru, da li on želi da ga povede ili ne. Ja sam siguran ipak, ako nam se vrati, da će on da igra dobro. Mi igramo kao momčad, kao kolektiv, svi zajedno. Međutim sa Zlatanom, igračem koji je induvidualac, cijela igra se vrti oko njega. No bez njega mi igramo više kao momčak” rekao je poznati vratar.

 

Zlatan je u veoma dobro formi kako je prešao u LA Galaxy i istakao je kako se osjeća super i da misli da ponovo hoće da igra za svoju reprezentaciju, ali na koncu će ipak da ovisi sve od izbornika, pa čak i kada su u pitanju velikani poput Zlatana.

Izvor: Merci.ba

Ogroman udarac za Ibrahimovića: Reprezentativci Švedske više ne žele Zlatana, evo njihovog objašnjenja

| Slider, Sport |
About The Author
-