Nikada ne bismo pomislili: Stvari koje se nikada ne čiste u hotelskim sobama, a mi ih tamo uvijek koristimo

Uskoro dolazi vrijeme kada je vrijeme za godišnje odmore i to znači da će mnogi biti u hotelima, a zbog toga nije uopšte loše da znate neke stvari o higijeni soba u kojima ćete boraviti. Kada se spremate da odsjedate u hotelima, onda to znači da ćete boraviti u sobi gdje su prije vas bile hiljade ljudi.

 

 

Naravno da nije ništa novo da gosti iza sebe ostavljaju nered i sve te bakterije, te prljavštinu, ali pored toga što se sobe čiste, neka mjesta uopšte nisu čista.

 

Kada uzmemo u obzir da čistačice u smjeni tačno vrijeme čiste, onda je jasno da ne mogu očistiti detaljno sve stvari od poda do plafona, a pogotovo onda kada je sezona i kada je u svakom hotelu gužva. Upravo zbog toga trebate obratiti pažnju na neke mjesta u kojim se krije najviše bakterija.

 

Daljinski upravljač- u mnogim hotelima se nalaze televizori kako bi gosti mogli malo da se opuste i gledaju televizijske kanale.

 

Trebate znati da je na hiljade ruku dodirnulo taj daljinski, a postoji velika šansa da ga čistačice nikada nisu očistili. Kako istraživanja o prljavštini u sobama hotela navode, onda je daljinski upravljač upravo broj jedan što se tiče nečistoće.

 

Prekrivači i dušeci- normalno je da se posteljina promijeni onda kada je period između dolaska i odlaska gostiju, ali ponekad se gosti veoma brzo zamijene da se prekrivači ne stignu oprati.

 

Kada mi spavamo, onda tijelo oslobađa razna ulja i pušta mrtve ćelije kože, te zbog toga mogu da se rašite i sve te bakterije koje imamo na našem tijelu.


Izvor: Kreacije.info

Nikada ne bismo pomislili: Stvari koje se nikada ne čiste u hotelskim sobama, a mi ih tamo uvijek koristimo

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-