Ni tehnički pregled vozila neće biti kao do sada, evo šta se mijenja

Zakon o bezbjednosti saobraćaja donijet će mnoge promjene za vozače u Srbiji. Kako pišu “Večernje novosti”, između ostalog više neće biti besplatnih tehničkih pregleda. Još se ne zna tačan iznos usluge, ali će država propisati minimalnu i maksimalnu vrijednost.

 

 

– Prema prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbejdnosti saobraćaja koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, biće propisana minimalna i maksimalna cijena.

 

O visini cijena odlučiće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Pozitivno je što će se stati na put nesavesnim vlasnicima preduzeća koji obavljaju tehnički pregled kroz papire i koji vozače mame besplatnim tehničkim pregledom, jer ih stimulišu visokim provizijama koje im daju osiguravajuća društva – rekao je Vladimir Marinković, predsjednik nacionalne asocijacije tehničkih pregleda.

 

tehnicki-pregled

 

Marinković je dodao da je bilo slučajeva da se porukom na Vajberu pošalju podaci o vozilu, a registraciona naljepnica vlasniku stigne na kućnu adresu.

 

Sada uz obavezu fotografisanja i snimanja vozila na liniji, uz minimalnu cijenu neće biti moguće da se registruje vozilo a da se ne dovede na tehnički pregled.

 

– Sada je za pregled jednog vozila potrebno najmanje 35 minuta. da bi se izbjegle gužve biće potrebno da se radi i u drugoj smjeni, samim tim biće potrebno i više radnika što povećava troškove, nadamo se da ćemo biti konsultovani prilikom određivanja cijene da bismo izbjegli nesporazume – rekao je Marinković.

Izvor: Novi.ba

Ni tehnički pregled vozila neće biti kao do sada, evo šta se mijenja

| Slider, Vijesti |
About The Author
-