Ne pravi se tako država: Opet je reis Kavazović dopustio da ga Izetbegović pretvori u svoj servis!

Tako se država ne pravi, već upravo suprotno – urušava u njenim temeljnim vrijednostima.

 

Informacija da bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i reis ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović zajedno organizuju promociju projekta “Genocid nad Bošnjacima 1992.-1995. izvršen u svrhu podjele RBiH i stvaranja Velike Srbije”, koja se treba održati u Sarajevu 12. januara ove godine, sama po sebi ne bi bila vrijedna naručite pažnje da za sobom ne povlači opasne i čak pogubne konotacije.

 

Opet je, nažalost, reis Kavazović dozvolio da ga Izetbegović pretvori u svoj servis, jer su ovakvi potezi definitivno pogubni za sadašnjost i budućnost države BiH. Tako se država ne pravi, već upravo suprotno – urušava u njenim temeljnim vrijednostima.

 

Zašto se onda čudimo kada Dodik ili Ivanić, s druge strane, nastupaju zajedno sa patrijarhom, mitropolitom ili sličnima, i kada se crkva direktno upliće u život drugog entiteta, pa samim tim i u život države BiH?!

 

Tim više iznenađuje potez prvog čovjeka Islamske zajednice, koji ponovo potvrđuje vlastitu lošu orjentaciju, dugoročno i definitivno pogubnu za Bošnjake u Bosni i Hercegovini.

Ne pravi se tako država: Opet je reis Kavazović dopustio da ga Izetbegović pretvori u svoj servis!

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-