NAJBOLJI SAVJETI ZA ROŠTILJ: Majstori roštilja otkrili dugo skrivani TRIK kako im je MESO UVIJEK SAVRŠENO PEČENO!

Još jedan je Prvi maj pred nama, a sa njim dolazi i neizostavno roštiljanje. Kako biste se u društvu proslavili kao pravi majstor za roštilj, savjetujemo vam da isprobate ove trikove u nastavku:

 

 

Priprema i začini za meso

 

Ovo možete napraviti na dva načina. Oni koji začine i sole prije pečenja i oni koji mažu meso dok je na roštilju, ali sole i bibere tek kada ih izvade na tanjur.

 

Piletina, puretina, janjetina, zatim pljeskavice i ćevapčići bolji su ako se prije začine. Govedina i teletina (posebno jetrica) puno su mekši ako se sole nakon pečenja!

 

Od američkog načina pečenja na roštilju koji pliva u umaku vrijedi preuzeti začinjanje marinadom:

 

Nasjeckati i izmiješati dva režnja bijelog luka, ljutu papričicu, grančicu ružmarina, svježeg mažurana, list lovora, sok od pola limuna, žličicu smeđeg šećera, soli, papra i 1 dcl maslinova ulja. S tim dobro istrljajte meso, ostatkom ga prelijte, poklopite i držate nekoliko sati prije nego se stavi na roštilj.

 

Ovu marinadu najbolje je koristiti kod pripreme piletine, puretine te obavezno janjetine.

 

Najčešća pogreška pečenja na žaru je u prvom redu je prepečeno meso, koje je onda tvrdo, suho i bezukusno.

 

Govedina, teletina i janjetina, kada ih se prepeče doslovno su upropašteni. Kako biste to izbjegli, ova vrsta mesa mora biti ružičasta u sredini! To ne znači kako meso mora biti krvavo, zato obratite pažnju da osim ružičaste boje, meso u tom području bude suho, odnosno bez krvi!

Izvor: Novi.ba

NAJBOLJI SAVJETI ZA ROŠTILJ: Majstori roštilja otkrili dugo skrivani TRIK kako im je MESO UVIJEK SAVRŠENO PEČENO!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-