Na ovoj fotografiji krije se simptom podmuke bolesti koju je veoma teško prepoznati

LORNA NICKSON BROWN 2016. godine saznala je da boluje od raka štitnjače, a kako bi sve upozorila na tu podmuklu bolest, na Twitteru je objavila fotografiju simptoma koji ukazuje da nešto nije u redu.

 

 

“Moja mama je uočila kvržicu na lijevom dijelu mog vrata. Mislila je da sam samo smršavjela pa da je to kost, ali nakon tri mjeseca liječnik opće prakse mi je rekao da je to krvžica na štitnjači”, ispričala je glumica i producentica za Independent.

 

Kvržice na štitnjači nisu toliko rijetke i često su bezopasne, no no Lornina je bila veća od uobičajenog i boljela je na dodir pa su je ipak odlučili poslati na biopsiju. Pokazalo se da je kvržica kancerogena.

 

“Nisam mogla vjerovati, osjećala sam se dobro. Nisam zamišljala da rak tako izgleda, nisam se osjećala bolesno”, ispričala je.

 

Njezin onkolog ju je umirio i pomogao joj da se bolje snađe u cijeloj situaciji. “Rekao mi je da mogu sad ići guglati i potpuno se prestraviti ili slušati njegove upute i pomoći samoj sebi. On je odgovorio na sva moja pitanja”, kaže 26-godišnjakinja koja se uspješno oporavila nakon operacije uklanjanja kvržice.

 

Simptomi raka štitnjače na koje trebate obratiti pozornost mogu biti:

Kvržica na vratu koja boli na dodir

 

Otečene žlijezde na vratu

Neobjašnjiva promuklost koja ne nestaje

Grlobolja koja ne prestaje tjednima

 

Neobjašnjiva bol u vratu

Poteškoće prilikom gutanja

 

Poteškoće s disanjem

Na ovoj fotografiji krije se simptom podmuke bolesti koju je veoma teško prepoznati

| Porodica i zdravlje, Slider |
About The Author
-