MOGLA JE DA BUDE NOVA LEPA BRENA, ALI JE KRENULO PO ZLU: Šta se dogodilo sa **** simbolom Jugoslavije

Ako ste nekada gledali nekada vrlo popularnu komediju snimljenu u doba bivše države: “Tesna koža 2”, niste mogli a da ne primijetite crvenokosu pjevačicu izrazito dugih nogu i lijepog glasa.

 

Ako ipak niste pratili glazbeni žanr kojim obiluju sva četiri nastavka “Tesne kože”, niste mogli znati tko je ta pjevačica.

Njeno ime je Suzana Perović, karijeru je započela kao jedna od članica čuvene ženske pop grupe Aska. Aska je došla do prvog značajnijeg rezultata 1982. godine, kada su bili izabrani da predstavljaju Jugoslaviju na Euroviziji.

Njihova pjesma “Halo Halo” je završila na 14. mjestu ali je ostala zapamćena kao prva jugoslavenska pjesma koja je nagrađena s 12 bodova od ostalih zemalja.

 

Foto printskrin

 

Aska je snimila četiri albuma prije raspada, a Suzana Perović se prebacuje na narodnjake.

Svoju veliku šansu dobila je ulogom u filmu “Tesna koža 2” u kojoj se pojavljuje kao pjevačica Suzi. Pjesme koje je pjevala u tom filmu postale su hitovi, ploče zlatne, a ona je dugo bila predstavljena kao jedna od najljepših pjevačica i jugoslavenski **** simbol.

 

Foto printskrin

 

Lepa Brena je sličnu ulogu dobila u ‘Tesnoj koži 1’, ali za razliku od Suzane, njena je karijera nakon toga išla samo uzlaznom putanjom, i još uvijek traje – dok je Perović, iako lijepa i talentirana, trajala samo nekoliko godina.

Prije nego se povukla sa scene, snimila je četiri albuma, a onda se 90-ih prilično naglo povukla sa scene.

Nakon toga pojavila se tek kao voditeljica u realityju, i kao učesnicu u Farmi.

 

Foto printskrin

MOGLA JE DA BUDE NOVA LEPA BRENA, ALI JE KRENULO PO ZLU: Šta se dogodilo sa **** simbolom Jugoslavije

| FOTO, Magazin, Slider |
About The Author
-