MEKTIĆ U ‘UPITNIKU’ O SLUČAJU DRAGIČEVIĆ: SIGURAN SAM DA ĆE SE DOKAZATI DA U OVOM ZLOČINU IMA UDJELA DRŽAVE

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine bio je gost emisije “Upitnik” na Hayat TV-u. Mektić je odgovarao na brojna pitanja voditelja Tomislava Đurića, ali i na pitanja gledatelja. Upitan je li bio u poziciji da njemu ili njegovoj obitelji neko prijeti Mektić je rekao da su se takve stvari dešavale, ali da je svjesno odabrao da se bavi ovim poslom te da je to cijena koju je s vremena na vrijeme morao platiti.

 

 

Prema njegovom mišljenju sigurnost svakoga na javnim pozicijama može biti ugrožena i ističe da su novinari meta napada čak i više od drugih javnih ličnosti. Posljednji priomjer takvog napada je onaj na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića koji je Mektić okarekterizirao kao pokušaj ubistva.

 

– Kad bi se gledalo kako političari rade i govore svaki dan bi trebala petorica da nestanu s lica zemlje -rekao je između ostalog Metić.

 

Otkrivanje ubica Davida Dragičevića

 

– Stvara se jedan pritisak i s obzirom na reakciju javnosti to će se ubistvo morati rasvjetliti, – kaže Mektić o slučaju David Dragičević.

 

Odgovarajući na pitanje zna li li on ko je odgovoran za ubistvo Davida Davida Dragičevića Mektić je rekao da ima određene informacije.

 

Objasnio je i zašto se puno toga mijenja sada kada je angažiran Međunarodni pravni tim u “slučaju Dragičević”.

 

Cijelu emisiju možete pogledati u videu ispod.

 

Izvor: Hayat.ba

MEKTIĆ U ‘UPITNIKU’ O SLUČAJU DRAGIČEVIĆ: SIGURAN SAM DA ĆE SE DOKAZATI DA U OVOM ZLOČINU IMA UDJELA DRŽAVE

| FOTO/VIDEO, Slider, Vijesti |
About The Author
-