LOŠE VIJESTI ZA ĐOKOVIĆA

Srpski tenisač Novak Đoković već dvije godine nije na visokoj razini i nikako se ne uspijeva vratiti na vrh.

 

 

Mnogo je nagađanja što se događa s nekadašnjim bojem jedan svjetskog tenisa. Svoje viđenje stvari dao je i poznati švicarski nutricionist Jürg Hösli. On je na Facebooku objavio poduži post u kojem je pojasnio da pati od poremećaja ishrane koji mu može uništiti život. Točnije da pati od ortoreksije – stanje tijekom kojeg je osoba opsjednuta zdravom prehranom.

 

Poznato je da je Đoković neko vrijeme na specifičnom režimu prehrane, koji isključuje konzumaciju mesa.

 

“Novak Đoković, koliko sam mu se samo divio na terenu, njegovom stilu i načinu kretanja… A onda sam čuo za njegov plan da potpuno promijeni način prehrane i zapitao se koliko li će izdržati. I evo, sada vidimo posljedice njegovog poremećaja u ishrani.

 

Ova vrsta poremećaja nisu samo anoreksija ili bulimija, postoji i bolest zvana ortoreksija koja naizgled djeluje kao zdrava ishrana. I upravo zato Novak i nije svjestan posljedica koje po njega ima to što je već duže vrijeme na ovoj dijeti”, smatra Švicarac.

 

“Đoković prakticira dijetu kojom izbjegava šećer u potpunosti, ali koliko god djelovalo dobro, to je dugoročno izuzetno štetno po organizam. Sportaš s vremenom počinje osjećati sve veći zamor, razvijaju se upale, alergije, intolerancija.

 

Sve je podložniji stresu, spava sve manje i manje, da bi na kraju jedino uz pomoć lijekova uspio zaspati. Osoba je sve iscrpljenija psihički i neophodni su psihosomatski lijekovi. Gubi vezu s prijateljima i obitelji i osjeća se izolirano te se javljaju suicidalne misli”, tvrdi Hösli, koji se ograđuje od toga da li Đoković proživljava baš sve spomenute simptome bolesti.

 

Izvor: Slobodnabosna

LOŠE VIJESTI ZA ĐOKOVIĆA

| Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-