LJEPOTICI SU POČELI PROPADATI LICE I TIJELO, BOLOVALA JE GODINAMA, A ONDA JE OTKRIVEN NEOČEKIVANI UZROK

Nastavnica srednje škole ostala je šokirana kada je otkila da je dobila opasne akne i rijetku autoimunu bolest od kućne buđi koja je rasla u njenom rashladnom uređaju.

 

 

Samo četiri godine ranije Carly Buhagiar (34) bila je nastavnica fizičkog i živjela komforno sa svojim partnerom u iznajmljenom stanu u Melburnu. Vodila je računa o zdravlju ali je rijetko odlazila na kontrole.

 

Ali, kada se preselila u svoj stan u aprilu 2014. godine iznenada je dobila težak osip, a postala je i anksiozna i depresivna. Toliko se razboljela da je 2016. godine morala da napusti posao.

 

– Dijagnostikovali su mi akne, teške i cistične, i prepisali neke ozbiljne lijekove. Pojavile su se na licu, nogama grudima – rekla je, piše Daily Mail.

 

Sa bolnim osipom na licu i tijelu posjećivala je doktore, ali niko nije mogao da objasni zašto joj je zdravlje toliko narušeno.

 

– Znam da zvuči grozno ali sam željela da mi kažu da imam rak jer bi to imalo neke logike – požalila se Carly.

 

Tek 20 meseci kasnije uspjeli su da joj uspostave dijagnozu toksične bolesti plijesni. Kada su je pitali kada joj je koža u najboljem stanju rekla je “Kada je na odmoru”. Radi se o jednoj od najrjeđe dijagnosticiranih stanja koje izazivaju toksična isparenja iz kalupa. Ova isparenja mogu da prouzrokuju autoimune reakcije.

 

Simptomi su zamor, maglovitost u razmišljanju, gubitak pamćenja, otežano disanje, depresija, poremećaj sna i bolovi u stomaku. Tada je njen ljekar preporučio da se stan testira na buđ, a mikorobiolozi su zaključili da je u stanju “nepodobnim za život”.

 

Glavni krivac bio je klima uređaj, gdje su pronađene plijesni koje su rasle u njemu. Samo prošlog mjeseca morala je da ode u specijalizovanu kliniku u Seattlu na dvosedmični tretman koji ju je koštao 25.000 dolara.

Izvor: Hayat.ba

LJEPOTICI SU POČELI PROPADATI LICE I TIJELO, BOLOVALA JE GODINAMA, A ONDA JE OTKRIVEN NEOČEKIVANI UZROK

| Slider, Život i Stil |
About The Author
-