KRALJEVSKA PRAVILA KOJE SADA I MEGHAN MORA POŠTOVATI: Više je ovakvu nećemo moći vidjeti

Kraljevska porodica ima modna pravila zza pojavljivanje u javnosti, tako da ona neće zaobići ni Meghan.

 

 

U ovom je nikad nećete vidjeti:

 

CRNINA

 

‘U kraljevskoj porodici, kada je riječ o crnim odjevnim kombinacijama, vrijedi uvriježeno pravilo da su rezervirane isključivo za iskazivanje žaljenja iako ih je britanska princeza Diana znala nositi u večernjim prigodama, kao i vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton’, objašnjava stručnjakinja za kraljevski kodeks odijevanja u Britaniji, Alexandra Messervy.

 

NATPIS DOMAĆEG DIZAJNERA JE OBAVEZAN

 

Nošenje odjevnih komada s potpisom domaćeg dizajnera ili isticanje boje koja simbolizira pojedinu zemlju česta je praksa članova kraljevske porodice na međunarodnim turnejama.

 

UOBIČAJENA PRAVILA

 

‘Odabir suknje dovoljno jednostavne za hodanje, hlača koje su prvenstveno namijenjene casual događanjima, šešira koji ne skriva previše lica kako bi ga javnost mogla vidjeti i cipele koje su dovoljno udobne da je u njima moguće satima stajati – samo su neka od pravila kojih se članice kraljevske obitelji moraju držati i tradicionalno ih se trude poštovati’, ističe.

 

JARKE BOJE SU POŽELJNE

 

Članovi kraljevske porodica, a osobito kraljica, moraju nositi odjevne kombinacije u bojama da bi ih javnost s lakoćom uočila u gužvi, a ovo modno pravilo koje ulazi u kraljevski kodeks odijevanja ujedno je praktična mjera sigurnosti.

 

STARIJE ČLANICE PORODICE SE NE POJAVLJUJU U HLAČAMA

Gotovo nikad nećete ugledati starije članice kraljevske porodice u hlačama ili odijelu s hlačama na službenim događanjima, iako su dame poput vojvotkinje od Gloucestera i kraljevske princeze Anne ovo pravilo nekoliko puta uspješno zaobišle, kao i Meghan Markle.

 

VAŽNO I PONAŠANJE

 

Kada fanovi kraljevske obitelji, rojalisti, pokušavaju vidjeti neke od članova kraljevske obitelji, to često uključuje višesatno stajanje uz nepovoljne vremenske uvjete. Za kraljevsku je obitelj biti veselim i dobro odjevenim čin poštivanja tog napora.

 

‘Članovi kraljevske porodice moraju izgledati pamtljivo, a to je način pohvaljivanja onih koji su satima stajali i strpljivo čekali njihov dolazak, donirali u dobrotvorne svrhe ili neumorno radili na događanju u kojem sudjeluje kraljevska porodica.’

 

BRITANSKI DIZAJNERI

 

‘Smatram da članovi kraljevske porodice gdje god je moguće ističu rad britanskih modnih dizajnera, što nužno nije loše. Mlađi članovi kraljevske porodice trude se pronaći inovativne načine isticanja još uvijek nedovoljno poznatih modnih talenata, kao što je nekoć bio slučaj s dizajnericom Vivien Sheriff i Jane Taylor. Diana i Camilla su učinile izvrsnu uslugu britanskoj modnoj industriji koju nastavljaju njegovati mlađe kraljevske generacije’, kaže Messervy.

 

ODJEĆA BEZ RUKAVA NEDOPUSTIVA

 

Članice britanske kraljevske obitelji nemaju običaj nositi haljine bez rukava ili odjevne komade poput suknji i haljina koje su prekratke jer su nezgodne za to da bi se u njima sjedilo ili sagnulo u javnosti.

Izvor: Novi.ba

KRALJEVSKA PRAVILA KOJE SADA I MEGHAN MORA POŠTOVATI: Više je ovakvu nećemo moći vidjeti

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-