KOLINDU NAPALI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, HRVATI BIJESNI: Pogledajte šta je napisala povodom smrti Olivera Dragojevića!

Posljednji ispraćaj Oliveru Dragojeviću biće održan sutra, kada će prvo u 11 sati u HNK Split biti komemoracija, zatim u 18.50 sati ispraćaj preko Rive sve do Lučke kapetanije, gdje će se u 19.50 sati lijes ukrcati u katamaran za Vela Luku u kojoj će se u srijedu u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima obaviti pogreb, javljaju hrvatski mediji.

 

 

I dok su društvene mreže preplavljene izrazima sućuti velikom umjetniku, veću Hrvata naljutila je objava njihove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

 

“Premda dalmatinskog podrijetla, bio je omiljen i slušan u svim dijelovima Hrvatske, a i šire, uključujući i mnoge udaljene krajeve svijeta, zahvaljujući ponajprije našim iseljenicima koji su njegove pjesme, njegove snimke nosili sa sobom kao trajnu i čvrstu vezu s Domovinom”, stoji u pismu sućuti koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila javnosti i porodici u povodu smrti hrvatske muzičke legende Olivera Dragojevića.

 

Ono što je naljutilo Hrvate, je korištenje veznika “premda”, koji prema Hrvatskom jezičnom portalu “vezuje dopusnu rečenicu s glavnom i izriče dopuštanje”, u ovom kontekstu se nije svidjelo mnogima na društvenim mrežama koji su to prepoznali kao još jedan predsjedničin gaf, posve neprimjeren i nepotreban, piše “Index.hr”.

 

Naime, Kolinda je implicirala da neko ko je “dalmatinskog podrijetla” inače ne može biti “omiljen i slušan u svim dijelovima Hrvatske, a i šire” te da je Oliver Dragojević bio specifičan i po tome što je “nadišao” inače navodno prijepornu činjenicu “dalmatinskog podrijetla”.

Izvor: Novi.ba

KOLINDU NAPALI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, HRVATI BIJESNI: Pogledajte šta je napisala povodom smrti Olivera Dragojevića!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-