KO ČISTI TOALETE U BEČU: Dovoljno je da pročitate imena sve će vam biti jasno!

U svakoj većoj kompaniji sa unutrašnje strane vrata toaleta zalijepljen je papir, koji ste možda primjetili, možda i niste.

 

 

Na njemu se upisuju čistačice kada je koja očistila toalet. Jedan tviteraš objavio je fotku jednog takvog papira, uslikanog u Beču. Imena sve govore, napisao je on. Na ovom papiru dominiraju jedna Mara, Jovanka, Nataša i Elvira.

 

Odmah ispod tvita otpočela je razmjena mišljenja, da možda su sve sa prostora bivše Jugoslavije, ali “koliko god tamo crnčile, bar znaju zašto to rade, kad dođe isplata”.

 

“Čiste klozete i bolje žive u Beču nego doktori, profesori, vojnici u Srbiji”, “Zašto je sramota čistiti WC?”, “Neki se sprdaju, nije smiješno, ovo je pretužno”…

 

toalet-spisak

 

Koliko god izgledalo ponižavajuće, kad stigne plata sramoti nema mjesta! Naime, prosječno sat rada u Austriji košta oko 29 eura, piše Kurir.rs.

 

Sudeći po komentarima i statistici zaposleni u bečkim firmama za čišćenje toaleta po satu dobiju između 30 i 34 eura, dok je rad na crno plaćen između 10 i 15 eura, pa bi se reklo da posao čišćenja toaleta i nije tako loš.

 

Poznato je da u Beču živi veliki broj Balkanaca, a po zadnjim statističkim podacima taj broj iznosi oko 500.000 hiljada.

Izvor: Novi.ba

KO ČISTI TOALETE U BEČU: Dovoljno je da pročitate imena sve će vam biti jasno!

| FOTO, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-