Kako je ljubav između sirijskog imigranta i Njemice izazivala srdžbu njemačkih političara i javnosti

Ljubav između sirijskog imigranta koji se zove Diaa i Njemice Malvine izaziva posljednjih dana srdžbu njemačkih političara i članova parlamenta, naročito desničarske opozicije koja ima izražen neprijateljski stav prema imigrantima.

 

 

Posebnu pažnju javnosti i oštre osude na društvenim mrežema izazvala je informacija da mladić ima sedamnaest, a djevojka šesnaest godina. Naknadnom provjerom nadležnih organa utvrđeno je da mladić ima devetnaest, a djevojka šesnaest godina.

 

To znači da njihova veza nije u skladu sa zakonskim odredbama. Njemački zakon, naime, ne dozvoljava odnos punoljetnih osoba sa maloljetnima bez obzira na njihovu dob.

 

Sudske instance i politički subjekti tragaju za načinom na koji bi mogli podići optužnicu protiv mladog imigranta iz Sirije zbog, kako tvrde, falsificiranja datuma rođenja na osnovu kojeg se, navodno, predstavlja mlađim nego što jest.

 

Osim toga sirijskog imigranta očekuje optužnica za odnos sa maloljetnicom.

 

Međutim, ono što najviše iritira njemačku javnost jesu „zakoni“ koje je mladić postavio mladoj Njemici s kojom je u vezi. Naime, Diaa je izjavio da od Malvine očekuje da nosi hidžab, te da ne nosi izazovnu odjeću i da se ne grli sa muškim prijateljima.

 

Pripremio: Abdullah Nasup

Izvor: saff.ba

Kako je ljubav između sirijskog imigranta i Njemice izazivala srdžbu njemačkih političara i javnosti

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-