Jovanka nije bila prva: POGLEDAJTE SVE ŽENE JOSIPA BROZA TITA

Josip Broz Tito je definitivno volio žene, slažu se svi historičari na Balkanu. Ženio se četiri puta, a navodno je bio slab na crnokose žene izraženih oblina, kakva je bila i njegova posljednja i najpoznatija supruga Jovanka Broz.

 

 

Ipak, prije Jovanke, Titov ljubavni život je imao dugu historiju.

 

“Prva njegova žena bila je Ruskinja Pelagija Belousova, koja je imala samo 15 godina kada se udala za njega. On je tada bio u Rusiji u zarobljeništvu. Vjenčali su se i dobili dijete, Žarka. Preselili su se u Hrvatsku, ali se ona poslije nekog vremena vratila u Rusiju, gdje se preudala. Iako su se razišli, ona je tamo baš zbog njega pala u nemilost, pa je čak bila i na prisilnom radu”, prije nekoliko godina za srpski Blic rekao je Momčilo Jokić, autor knjige “Tajni dosje – Josip Broz”.

pelagija-belousova

Nakon razvoda od Pelagije, Tito je oženio Johannu Annu Koenig.

 

johannu-annu-koenig

Bila je udana za jednog visokog njemačkog dužnosnika, koji je poslije dolaska Hitlera na vlast uhićen i osuđen na 15 godina zatvora, a internacionalna organizacija Crvene pomoći je poslije toga organizirala odlazak njegove supruge u Moskvu, gdje je dobila pseudonim Lucija Bauer”, tvrdi Per Simić, autor prve Titove biografije i dodaje da je vrlo vjerojatno ona bila ljubav Titova života.

 

Treća Titova supruga bila je bogata Slovenka židovskog porijekla Herta Haas, a za Tita je, tvrdi Momčilo Jokić, bila najznačajnija. Upoznali su se u Parizu 1937. godine.

 

herta-haas

 

Dok je bio u braku s njom, počeo je vezu s Davorjankom Paunović koja mu je bila tajnica.

 

davorjanka-paunovic-zdenka3

Davorjanka se u međuvremenu razboljela od tuberkuloze i umrla, a Tito je tražio da je sahrane pored njegove rezidencije u Beogradu.

 

Jovanku Budisavljević, kasnije Broz, upoznao je tijekom desanta na Drvar, kada su i prvi put plesali.

 

tito-jovanka-rex

Nagađa se da je ona namjerno dovedena u Beli dvor kao domaćica da bi ga osvojila i utjecala na to da se i on malo smiri.

Izvor: Novi.ba

Jovanka nije bila prva: POGLEDAJTE SVE ŽENE JOSIPA BROZA TITA

| FOTO, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-