JEVREJKA KOJA JE SLOMILA SRCE HITLERU: Ovo je djevojka koju je tajno volio do kraja života!

Nacistički diktator Adolf Hitler važi za jednog od nasurovijih ljudi koje historija pamti.

 

 

Mnogi detalji iz njegovog života i dalje nisu poznati, ali neke činjenice su dugo nakon njegove smrti izašle na vidjelo, poput vijesti da je njegova prva ljubav bila baš Jevrejka!

 

Kao tinejdžer, Hitler je živio u Austriji. Tamo je zapazio djevojku po imenu Stefani Ajzak, “visoku, vitku ljepoticu sa najlepšim očima”, kako ju je sam Adolf opisao.

 

stefani

 

Pune četiri godine, budući surovi diktator gajio je najnežnija osjećanja prema Stefani. Nikada nije stao pred nju da joj izjavi ljubav, ali postoje tvrdnje da je nekoliko puta planirao da je otme.

 

Ipak, svaki put je odustao, iz samo njemu znanih razloga. Za njega nije postojala nijedna druga žena, iako je ta ljubav uvijek bila platonska.

 

Ono što je najzanimljivije jeste to što Hitler uopšte nije znao da je Stefani Jevrejka. Mnogi vjeruju da bi, u slučaju da je Stefani nekada saznala za tu ljubav i uzvratila mu, događaji koji su uslijedili, pa čak i historija svijeta bila mnogo drugačija.

 

Sa druge strane, postoji mogućnost da bi Stefani na kraju završila kao Hitlerova supruga Eva Braun.

 

Bilo kako bilo, Stefani je preživjela masovno ubijanje Jevreja, jer se prije Drugog svjetskog rata udala za bečkog oficira.

Izvor: Novi.ba

JEVREJKA KOJA JE SLOMILA SRCE HITLERU: Ovo je djevojka koju je tajno volio do kraja života!

| FOTO, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-