JELENINOG UBICU HAPSE DO PETKA?! Policija došla do NOVIH dokaza, na potezu Tužilaštvo!

U drugoj polovini decembra došli smo do nekih novih dokaza koji još više terete osumnjičenog. Nadamo se da će tužilaštvo preseći i izdati nalog za hapšenje, kažu u policiji.

 

Tužilaštvo bi ove nedelje trebalo da razmotri nove dokaze prikupljene u istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović i odluči da li su oni dovoljni da bi bio izdat nalog za hapšenje osumnjičenog za zločin koji više od devet meseci potresa celu Srbiju.

Kako saznajemo, policija je došla do novih iskaza i drugih dokaza koji terete čoveka koga inspektori već mesecima sumnjiče kao ubicu. Izvori Informera iz policije i tužilaštva juče nisu hteli da kažu koji su i kakvi su ti dokazi, ali su nam rekli da sada sa velikom sigurnošću znaju ko je ubica!

 

Novi iskazi

Sagovornik Informera, inspektor koji je lično uključen u ovu istragu, kaže da se sa 95 odsto sigurnosti zna ko je zločinac.

Kada bih čuo ime osumnjičenog za Jelenino ubistvo, odmah bih mu presudio
Zoran Marjanović, Jelenin muž

Što se nas u policiji tiče, mi imamo gotovo rešen slučaj! Znamo ko je ubica, a ne hapsimo ga još zato što materijalni dokazi koje imamo do sada nisu bili dovoljno uverljivi za tužioce. Međutim, pred sam kraj 2016. u drugoj polovini decembra došli smo do nekih novih iskaza i drugih stvari koje još više terete osumnjičenog. Nadam se da će tužilaštvo sada konačno preseći i izdati nalog za hapšenje – navodi izvor Informera.

On juče nije hteo da nam kaže nijedan detalj o osumnjičenom, pa ni to da li je u pitanju čovek blizak ubijenoj Jeleni ili, kako su mediji ranije spekulisali, neki “slučajni manijak” na koga je pevačica naletela sticajem nesrećnih okolnosti.

Nijedna konkretna informacija o osumnjičenom ni po koju cenu ne sme da iscuri u javnost, jer bi to moglo da ugrozi istragu na kojoj više od devet meseci rade najbolji srpski inspektori – objašnjava naš sagovornik. Na naše pitanje šta sprečava osumnjičenog da ode iz Srbije i tako izbegne hapšenje, on odgovara:

Dotični je pod našim stalnim nadzorom. On ne zna da je osumnjičen, ali u slučaju da nekako sazna i pokuša da pobegne bio bi zaustavljen na granici i momentalno uhapšen. Poslednja stvar koja nam treba je da Jelenin ubica pobegne iz Srbije…

 

Direktor Rebić: Istina je, znamo ko je ubio Jelenu!

Tanjug

 

Znamo ko je ubio pevačicu Jelenu Marjanović i imamo poprilično čvrste dokaze za to, ali nećemo nikoga hapsiti dok ti dokazi ne budu neoborivi, rekao je još 23. decembra prošle godine direktor policije Vladimir Rebić!
Prema njegovim rečima, slučaj Jelene Marjanović je gotovo rešen i dokazan, ali policija zbog procesnih pravila mora da bude sto odsto sigurna da ti dokazi neće pasti na sudu.
– Lično znam ko je ubica Jelene Marjanović, prenele su mi to kolege koje se bave tim slučajem. Takođe, imamo i poprilično ozbiljne i značajne dokaze za to, ali nećemo ništa preduzimati dok ti dokazi ne postanu nepobitni i neoborivi na sudu i dok ne budemo stopostotno sigurni u ono čime raspolažemo. Ne želimo da uhapsimo čoveka a da on potom u krivičnom postupku bude oslobođen. To bi onda bio najgori scenario – rekao je Rebić, a zatim praktično najavio da će ovaj slučaj uskoro i formalno biti okončan.
– Mogu da kažem da je ovo gotovo dokazan slučaj i da nas od konačnih rešenja dele samo neki procesni elementi koje moramo da prikupimo i obezbedimo. Ipak, ne mogu da govorim o detaljima da ne bih ugrozio istragu, ali sam siguran da će slučaj uskoro biti rešen – naveo je Rebić i dodao da u ovoj istrazi policija nije pravila propuste.

Zvanično, niko juče nije hteo da komentariše naša saznanja. Ipak, sasvim je zanimljivo da se juče oglasio Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice, koji je rekao da mu policija još nije rekla na koga sumnja, a da bi on, kada bi znao ko je, Jeleninog ubicu odmah ubio!

Policija mi je uzela i pištolj i pušku. Znaju kako bih reagovao kada bih čuo neko ime, odmah bih mu presudio – rekao je Marjanović za “Alo”.

Ovaj zločin je počinjen iz strasti, sa puno mržnje
Zlatko Nikolić, kriminolog

Na drugoj strani, stručnjaci kažu da je dobro što policija ne odaje podatke o osumnjičenom i da je to jedini način da se ubica uhvati. Oni su ubeđeni da je reč o nekoj osobi koja je bila bliska sa Jelenom.

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Informer da kako vreme prolazi samo se potvrđuje da je ovaj zločin počinjen iz velike strasti i sa puno mržnje.

Uveren sam da je pevačicu ubio neko s kim je bila u ljubavnoj vezi, ali možda i neko ko je bio ludo zaljubljen u nju. Policija odavno sumnja ko je ubica, a iz iskustva znam da trag vodi uvek ka ljudima bliskim sa ubijenom osobom i koji su hteli osvetu za neki emotivni bol… – kaže Nikolić.

 

“Savršen zločin”

Da će ubica uskoro biti uhvaćen uveren je i kriminolog Dobrivoje Radovanović, koji za Informer naglašava da ne postoji savršen zločin.

Materijalni dokazi očigledno nisu bili kvalitetni od početka istrage, jer je na mestu zločina prodefilovalo mnogo ljudi. Policija je trebalo bolje da obezbedi taj prostor i prvo da prikupi sve dokaze… Jelenino ubistvo je planirano, a moguće je da je ubica imao i pomoć prilikom uklanjanja tragova, pa je zato istraga ovoliko trajala. Sada je pitanje je dana kad će policija privesti ubicu – objasnio je Radovanović.

JELENINOG UBICU HAPSE DO PETKA?! Policija došla do NOVIH dokaza, na potezu Tužilaštvo!

| Crna hronika, FOTO/VIDEO, Slider, Vijesti |
About The Author
-