Jelena Đoković: Prešla sam preko svega kako bih bila s Novakom

Prije nego je upoznala Novaka Đokovića, njegova supruga Jelena, živjela je sasvim običnim životom, daleko od očiju javnosti.

 

 

Iako danas veoma uspješna i poslovna žena, Jelena je kao i mnoge druge djevojke, tokom studija u Italiji živjela prilično skromno.

 

I sama kaže kako su studentski dani znali biti jako teški, te da je nakon što je stupila u vezu sa Novakom, vodila pravu borbu i bila na životnoj raskrsnici.

 

Ipak, uspjela je biti svoja i raditi na sebi, te uskladiti brojne obaveze i održati izuzetno tešku vezu, budući da je Novak često putovao te su njihovi susreti bili jako rijetki.

 

-Uoči ispita sam meditirala, jer me je hvatala velika panika da nešto ne zaboravim i ne dobijem lošu ocjenu.

 

Taj strah je uvijek bio uvećan pred evaluaciju koju svi stipendisti imaju, ako nisi položio sve ispite sa određenim ocjenama, gubiš stipendiju.

 

A kod mene bi to značilo, gubiš stipendiju i vraćaš se kući, jer moji ne bi mogli da finansiraju studije u inostranstvu- izjavila je Jelena.

 

Jelena dodaje kako je studentski život bio prilično težak, ali je ona bila svjesna svoje pozicije i ciljeva kojima je težila. Hranila se uglavnom u menzi, dodavši kako hrana i nije bila baš kvalitetna ali su obroci bili redovni. Nije bila u prilici mnogo da bira, što joj je mnogo pomoglo u životu, jer je svaku priliku vidjela kao šansu.

-Slobodno vrijeme sam planirala sa Novakom. Morala sam da unaprijed spremam ispite, da bih mogla usred semestra da uzmem neki produženi vikend i vidim se sa njim.

 

Da nisam bila organizovana, vjerovatno nikada ne bismo ostali zajedno, jer on svakako nije mogao da pravi velike kompromise pošto se već profesionalno bavio tenisom- rekla je Jelena.

Izvor: Avaz.ba

Jelena Đoković: Prešla sam preko svega kako bih bila s Novakom

| Magazin, Slider |
About The Author
-