IZBJEGAVAJTE OVU NAMIRNICU AKO NE ŽELITE IMATI MASNU KOŽU PUNU BUBULJICA

Sigurno ste barem jednom uložile veću svotu novca u preparat za njegu kože koji je obećavao nježnu, meku i sjajnu kožu i ostale razočarane jer niste vidjele nikakav napredak. Iste rezultate dobile ste i s drogerijskim proizvodima i nije vam bilo najjasnije zašto je to tako. Formula za blistavu i zdravu kožu leži u zdravoj prehrani najvećim dijelom, a zatim na red dolaze isto vrlo bitna higijena i njega lica.

 

 

Ono što najviše šteti vašoj koži i što je čini masnom, beživotnom i punom nepravilnosti je šećer, odnosno visok unos šećera u organizam na dnevnoj bazi.

 

Šećer je, prema istraživanju objavljenom na portalu Her, odgovoran i za nastanak bora i gubitak elastina koji koža inače prirodno proizvodi, prenosi Index.hr. Ono što šećer najviše uništava kada uđe u organizam je kolagen koji je odgovoran za napetost i elastin u koži jer je podložan uništavanju toksinima koje šećer nosi sa sobom.

 

Isto tako, šećer je jedan od glavnih krivaca za pretjerano lučenje masnoća kože i nastanak akni koje nastaju prvenstveno zbog naglog podizanja šećera u krvi koji remeti normalnu proizvodnju hormona.

 

Ono na što biste trebale obraćati pažnju su etikete na poleđini proizvoda na kojima možete vidjeti sastojke i udio šećera u određenom proizvodu.

 

Ne dajte da vas zavara hrana koja nisu slastice jer se, primjerice, velike količine šećera kriju i u tjestenini, balsamico octu i čili paprikama.


Izvor: Hayat.ba

IZBJEGAVAJTE OVU NAMIRNICU AKO NE ŽELITE IMATI MASNU KOŽU PUNU BUBULJICA

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-