GRAĐANI BIH ROBOVI U SOPSTVENOJ DRŽAVI

“Njih 100 specijalaca na jednoj strani, nas dvoje sami na drugoj strani – Ja – majka. Moj muž – otac. Dočekali nas tenkovi na ulicama, specijalci”, stoji u tekstu ogorčene građanke BiH koji je objavljen na Facebook grupi “Pravda za Davida”

 

 

Svjedočanstva sa društvenih mreža potvrđuju da je policija RS posljednjih dana u brojnim slučajevima građanima onemugućila jedno od osnovnih ljudska prava. Slobodu! Tj, pravo građana na slobodno kretanje.

 

To je apsolutno nedopustivo u civilizovanom svijetu, ali političarima u našoj zemlji samo je bitno kako će proći nakon današnjih izbora.

 

To što su građani BiH robovi u spostvenoj državi očito nikoga ne zanima…

 

Tekst sa grupe “Pravda za Davida” prenosimo u cijelosti.

 

“Ono što nam se sinoć desilo je prosto nevjerovatno. Ja još uvijek mislim da sanjam.

 

Moj muž i ja smo se vozili dva i pol sata kako bismo bili s vama na trgu.

 

Ja sam pitala direktora da izađem sa posla dva sata ranije kako bih mogla stići na skup. Pustio me.

 

S obzirom na to da sam prvi put u vašem gradu, ne znam tačno ni gdje da se parkiramo ni kojom ulicom da krenemo. Policajci su na sve strane raspoređeni. Nekako smo našli parking i krenuli na trg.

 

Srce mi je lupalo kao nikada, došla sam tu kao majka, bez ikakve loše namjere. Skoro smo stigli do trga, kad ispred nas se stvori stotinjak specijalaca sa oklopima, palicama, kacigama na glavi, štitovima, obučeni u crno.

 

Stali su ispred, zaustavili su nas. Njih 100 na jednoj strani, nas dvoje sami na drugoj strani.

 

Došli smo bez ikakvog vjerskog obilježja, transparenta, mirni i dostojanstveni. Nikoga nismo provocirali niti smo ih ičim izazvali. Znali su kuda idemo.

 

Jedan od njih se izdvojio i pitao nas ko smo i šta tražimo tu. Rekli smo. Tresla sam se, nisam mogla vjerovati šta nam se dešava.

 

Bukvalno su nas otjerali do auta i rekli: “Mrš svojoj kući, došli ste u Banju Luku praviti NERED, isprašit ću vas ko zečeve. Nemoj da vas više vidim ovdje.”

 

Možete li to zamisliti, molim vas?!

Ja – majka. Moj muž – otac. Mirni. Dostojanstveni. Vozili se dva i pol sata. Izašli s posla ranije. Dočekali nas tenkovi na ulicama, specijalci.

Bili smo tako blizu, a tako daleko. Nisam mogla vjerovati da se nalazim u Banja Luci, a da vas gledam preko lajva kao i svaku noć do sada.

 

S obzirom na to da sam prvi put tu, nisam znala kojim putem da krenem, ima li neki drugi način da dođem do trga, nisu nam dozvolili ni da pokušamo.

 

Ovo je bila naša DOBRODOŠLICA. NEVJEROVATNO!

 

Želim samo da Davor zna da nas je bilo još koji smo htjeli biti tu, ali nam nisu dali. Vjerujem da ima još sličnih slučajeva.

 

Pravda za Davida, Dženana i za sve nas!


Izvor: DIjaspora.net

GRAĐANI BIH ROBOVI U SOPSTVENOJ DRŽAVI

| Slider, Vijesti |
About The Author
-