EVO ZAŠTO VIŠE NIKADA NEĆETE BACITI VREĆICE OD ČAJA!

Otkrijte na koje još načine možete vrlo pametno upotrijebiti već iskorištenu vrećicu čaja – prije nego što ju bacite.

 

 

Ponovno korištenje upotrijebljenih vrećica čaja nije nikakva novost. U drevnoj Kini čaj se palio u ljetna predvečerja kako bi štitio od neželjenih insekata, prenosi Atma.

 

1. Uklonite crvenilo i natečenost očiju

 

Umočite vrećice čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, vaše oči opet će izgledati svježe i odmorno što će vas i pomladiti. Na isti način vrećice možete koristiti i za konjuktivitis.

 

2. Očistite kuću

 

Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu s ogledala, podova, čak i s linoleuma. Nakon što ste ste pripremili napitak jednostavno opet umočite vrećicu u toplu vodu i tako napravite sredstvo za čišćenje. Njome možete očistiti i radne ploče u kuhinji kao i drvene površine i namještaj. Samo pazite da ga dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje. Da biste osvježili stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene vrećice čaja. Neka na njemu odstoje desetak minuta, a kasnije ih jednostavno možete usisati.

 

3. Osvježite odjeću i obuću

Osušene iskorištene vrećice čaja stavite na tanjurić i u ormar čime će vaša odjeća lijepo mirisati. Stavite po jednu vrećicu u svaku cipelu i uklonite neugodne mirise iz obuće.

4. Nahranite biljke

 

Iskorištene vrećice čaja mogu biti odlično organsko gnojivo za kućno bilje jer čaj sadrži mnoge hranjive sastojke za biljke. Umiješajte kesice u zemlju, a možete i izvaditi listiće čaja iz kesice i pomiješati ih sa zemljom jer će tako zemlja bolje upiti vodu i preostalu vlagu iz čaja.

 

5. Ublažite bol

 

Ako u ustima imate bolnu ranicu, umočite iskorištenu vrećicu čaja u vodu i zagrizite je. Ljekovita svojstva ublažiti bol i ubrzati zacjeljenje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

 

6. Ublažite opekline od sunca i uklonite akne

 

Ako imate akne ili opekline od sunca, operite zahvaćena područja hladnom vodom u kojoj je odstajala iskorištena vrećica čaja. Ponovite par puta i osjetit ćete ugodno hlađenje, olakšanje i smirivanje kože koja će ponovno postati zdrava.

Izvor: Atma.hr

EVO ZAŠTO VIŠE NIKADA NEĆETE BACITI VREĆICE OD ČAJA!

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-