EKSKLUZIVNO ZA HAYAT.BA: ISPOVIJEST ARMINA MULIĆA, BRATA ALDINA MULIĆA ZA KOJIM SE JOŠ TRAGA

Jos uvijek traje potraga za Aldinom Mulićem (28) koji je u spletu nesretnih okolnosti upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac-Malta kada se skupa s prijateljem Irhanom Fočom utopio.

 

 

Podsjećamo, Aldinu je u jednom trenutku pozlilo, izašao je iz objekta i otišao do obale. Pretpostavlja se da je počeo da povraća i potom se okliznuo i upao u nabujalu Miljacku, nakon čega se Fočo požrtvovano bacio u namjeri da ga spasi. Tijelo Irhana Foče nađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

 

Armin Mulić, brat Aldina Mulića, za portal Hayat.ba dao je svoju potresnu ispovijest govoreći o detaljima potrage za tijelom njegovog brata, o kako i sam kaže, manjkavosti spasilačkih službi, te o njegovim prijateljima koji nisu učinili ništa kako ne bi došlo do ove tragedije.

 

Izgubio volju da živi u ovom gradu i ovoj državi

 

Mulić je razočaran u državu i reakcijom svih nadležnih od noći kada je Aldin pao u rijeku. Kaže da tijelo njegovog brata ne traži veliki broj ljudi, kako se to često ističe, a i da opremu koja bi se koristila u potrazi, a koja im je obećana, nisu dobili. Zato su i unajmili rafting klub koji učestvuje u potrazi.

 

Pogledajte cijeli potresni intervju u videoprilogu.

 

Izvor: Hayat.ba

EKSKLUZIVNO ZA HAYAT.BA: ISPOVIJEST ARMINA MULIĆA, BRATA ALDINA MULIĆA ZA KOJIM SE JOŠ TRAGA

| Bosna i Hercegovina, FOTO/VIDEO, Slider, Vijesti |
About The Author
-